La plaça de Sant Salvador acollirà del 15 al 17 de juny una nova edició del Festival FangArt. Durant tres dies, un dels exponents més importants del patrimoni cultural del Vendrell, el món de la ceràmica, s’erigirà en protagonista tot just davant del mar.

A banda de la venda i exposició de peces d’artistes internacionals, el festival oferirà una atractiva programació de tallers i activitats com ara conferències, demostracions i exposicions. Les activitats es desdoblaran amb propostes pensades per al públic familiar i amb d’altres orientades als professionals de la ceràmica. Enguany, es posarà l’accent en la joieria ceràmica, motiu pel qual s’ha convidat a dos referents internacionals d’aquesta disciplina artística. Es tracta de l’holandès Peter Hoogeboom i la catalana Núria Soley, que sorprendran amb dissenys i tècniques singulars.

La regidora de Cultura, Eva Serramià, en l’acte de presentació del festival FangArt.

Els visitants podran participar d’activitats diverses a la plaça de Sant Salvador com un taller de ceràmica amb plantilles, una demostració de torn antic, una sessió per aprendre a elaborar bols de te Chawan o jocs que tindran el fang com a element principal. També s’hi podrà veure l’exposició Joies pel gegant i la geganta, que han creat els alumnes més petits de l’Aula de Ceràmica del Vendrell.

El festival també incorporarà un apunt musical de la mà d’Ernest Martínez, que conduirà l’espectacle Testus en col·laboració amb els alumnes de l’Escola Municipal de Música Pau Casals. Es tracta d’un espectacle participatiu i viu que oferirà una interacció entre les persones i la terra a través de la terrissa en la forma i sonoritat del test.

FER UN COMENTARI