El FC Vilafranca celebra un històric ascens a 2a RFEF, malgrat que encara és incert

0
829
Els jugadors, mantejant l'entrenador Ivan Moreno (foto: Felipe Gaitan)

El FC Vilafranca ha aconseguit aquest diumenge al camp del Granollers un històric ascens a a 2a RFEF, la nova categoria del futbol equivalent a la 2a B. S’ha imposat per 2-3 i ha assolit la segona plaça d’aquest play off d’ascens que donava accés directe a la nova categoria. I ho ha celebrat com mai, malgrat que fins la setmana que ve no sabrà si realment la temporada que ve podrà jugar-hi. El motiu: el Vilafranca s’ha convertit aquest any en filial del Lleida, i necessita que el Lleida pugi a Segona Pro per consumar el seu ascens a 2a RFEF ja que dos equips afiliats no poden estar a la mateixa categoria.

Sigui com sigui, els vilafranquins entrenats per Ivan Moreno han fet els deures i ha aconseguit el gran objectiu de la temporada, en el qual ja havien quedat a les portes els anys 2016 i 2017 (també entrenats per Moreno), quan van disputar el play off però no van assolir l’ascens. Enguany al play off van començar malament, caient 0-3 amb el Girona B, i després només van treure un empat a un de Cerdanyola (on van encaixar el gol al darrer minut); després s’imposarien al Granollers, aquest cop amb el gol a favor a manca d’un minut per acabar (1-0); la segona volta començaria altre cop amb derrota a Girona, però ha sumat els sis punts restants i ha quedat segon, per darrere d’un Europa que ja fa setmanes que és equip de 2a RFEF.

A Granollers, el partit començava bé amb gol matiner de Mejía, però amb molt poca estona els locals donaven la volta al marcador. En paral·lel, el Terrassa perdia al camp del Girona B, i el Vilafranca necessitava fer un resultat millor que el dels egarencs per pujar. D’ocasions n’hi va haver, i al minut 5 de la segona part el golejador Oribe feia l’empat de penal que donava la felicitat al club penedesenc. I encara que no fes falta, a les acaballes del partit David López va confirmar la victòria amb el tercer gol. La celebració va començar sobre la gespa del camp del Granollers (amb manteig de l’entrenador inclòs), va seguir al vestidor, i va acabar després a la tarda al Municipal de Vilafranca. Ara només queda esperar que el Lleida Esportiu pugi. Li queden dos partits i ho té molt difícil; necessita guanyar-los tots dos: dimecres al camp de l’Hèrcules d’Alacant i el cap de setmana davant La Nucía. Si no ho fa, el Vilafranca es quedarà sense ascens.