El Fes+Chapeau ha ideat un festival d’artistes al carrer perquè se celebri a Sant Pere de Ribes el cap de setmana del 8 al 10 de maig. El Re-evoluciona 2020 pretén portar artistes de diferents arts escèniques als carrers de Ribes i les Roquetes perquè els veïns i veïnes puguin gaudir-los des dels balcons i finestres de casa seva. Ara bé, per tirar endavant el projecte és imprescindible la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i, a l’hora del tancament d’aquesta edició, tal com denuncia Isaac Domínguez, responsable del Fes+Chapeu i ideòleg de Re-evoluciona, el consistori encara no ha respost a la seva demanda: “No entenem com sent la Carpa Revolució un centre de creació de referència a Catalunya i tenint diners com té, l’Ajuntament no pot contestar-nos i finançar aquest festival. Hi ha municipis que s’han interessat pel projecte i a casa nostra ens ignoren”.

L’objectiu del Re-evoluciona és apropar les arts escèniques al públic general que està confinat a casa, respectant les normes sanitàries: “es tracta de situar els artistes al carrer, sols, i que la gent gaudeixi del seu art des de casa seva. No incomplim cap norma”, comenta Domínguez. Per garantir aquestes mesures de seguretat sanitàries, es programaran espectacles unipersonals o duos que puguin respectar la distànica requerida. Els organitzadors parlen d’un experiment artístic que ajudarà a reactivar i garantir la contractació professional al voltant de l’espectacle: “Hem trobat una nova manera de relacionar l’espai públic, l’espectacle i l’espectador. Volem reivindicar el paper de les arts escèniques en viu. No creiem en regalar les nostres creacions per internet o esperar a finals d’any per veure què passa amb les nostres feines”, manifesten, a la vegada que es pregunten “per què hem de veure policies desenvolupant tasques dinamitzadores o artístiques en comptes d’afavorir a través dels ajuntaments les contractacions artístiques?”.

Actuacions per Ribes i les Roquetes
El festival s’ha concebut per alternar espectacles als dos nuclis de Ribes i les Roquetes. Hi haurà actuacions en deu punts diferents de Ribes i 3 de les Roquetes i, a més, en tots dos nuclis hi haurà actuacions musicals itinerants per arribar al màxim de públic possible. Entre els artistes que ja han confirmat la seva assistència en cas que el Re-evoluciona tiri endavant, hi ha Gerard Quintana, Clara Peya, Joina, Mabel Flores, Kolectiv Lapso cirk, Laia Santanach, Bat Woman o Andreu Miret. A més, altres noms com Albert Pla, Mazoni  o Cesk Freixas estan pendents de saber si es fa finalment el festival per acabar de confirmar.

Amb el Re-evoluciona 2020 també col·laboren l’entitat Ger, els Xulius, l’Ateneu Roquetenc i el festival Monocicle de Ribes.

1 COMENTARI

  1. Doncs Benvinguts a la realitat !! Jo sòc autonom porto sense poder treballar mes i mig i el que em queda encara peruqè som de serveis de hosteleria.
    Em sap greu però no crec convenient que es dediquin uns diners públics a algo k ara mateix no es primera necessitat. Vull dir que jo estic pagant autònoms encara cada mes sense cap ingrès, i vosaltres voleu subvencions ? ANda Ya !! no amb els meus impostos, ara toca per sanitat i ajudes a empreses y pymes .
    També tinc sentit que teniu problemes amb els veins per tot el soroll, brutícia , problemes d higiene, …etc que es genera a Can Puig durant tot el abans , durant i després del festival.
    L ajuntament tindria que escoltar , crec jo, als veins de la zona……I tampoc subvencionar esdevenimets privats que beneficien a una associació amb ànim de lucre que hi ha al darrera….Es la meva opinió !!
    Salutacions

FER UN COMENTARI