El Festival Àtica celebra cinc anys i reivindica la cultura en temps de pandèmia

0
435
En Bruno Valls, un dels directors del Festival Àtica, a la presentació de la cinquena edició. // LA FURA

El Festival Àtica, un festival d’arts escèniques de petit format creat per Tàndem Produccions el 2017 a Vilafranca del Penedès, celebrarà la seva cinquena edició els dies 29 i 30 de maig. Enguany el festival ha volgut reivindicar el sector cultural i visibilitzar el descuit a què s’han vist abocades les arts escèniques els darrers anys i en especial des dels inicis de la pandèmia; i per això el lema d’aquest 2021 és “Seguim del revés” i la seva imatge gràfica capgira la “A” d’Àtica, que també representa el número cinc en xifres romanes pel seu cinquè aniversari.

“La nostra programació continuarà prenent com a punt de partida la proximitat entre espectadors i artistes, la qualitat de les peces i les experiències que l’acompanyen” explicava Bruno Valls, que juntament amb Xavi Cabré és un dels directors del festival. L’Àtica d’enguany seguirà sent un festival itinerant i comptarà amb tres companyies o artistes professionals: la companyia de dansa barcelonina Miquel Barcelona, que oferirà l’espectacle i recull de sons i cants tradicionals i rurals “Parrà”; el clown Ricky, que presentarà l’espectacle d’humor i improvisació amb tocs canalles “Ricky, el profesor de tenis” i l’artista Martina Covone, que amb el seu espectacle “TIUS, todo cerrado en una estancia” estrenarà per primera vegada la disciplina de circ i aeris al festival.

En aquesta edició, que tant dissabte com diumenge s’iniciarà a les cinc de la tarda, els grups d’espectadors descobriran els espais secrets on es duran a terme els espectacles a través d’uns codis QR i no amb l’acompanyament de guies com era costum.

Després de l’èxit de l’edició passada, en la qual malgrat les restriccions causades per la pandèmia per coronavirus i d’haver de traslladar el festival del mes d’abril al mes de juny hi van participar 120 persones; els organitzadors de l’Àtica han decidit posar a la venda un total de 360 places, 180 per cadascun dels dies. Les entrades, que es podran adquirir des d’aquest dimecres 21 d’abril a les 12 del migdia a la pàgina web aticafestival.cat, tenen un preu de 22 euros i inclouen les tres representacions. L’Àtica es durà a terme aplicant totes les mesures recomanades per les autoritats sanitàries i seguint les indicacions vigents al moment de dur a terme els espectacles.

FER UN COMENTARI