El festival Àtica de Vilafranca creix sense perdre la proximitat

0
1313
Bruno Valls, director del festival.

Els dies 12 i 13 d’abril tindrà lloc la tercera edició del festival Àtica, que organitza Tàndem Produccions i que segueix la filosofia de mantenir en secret fins al darrer moment els llocs on se celebraran els espectacles programats. La principal novetat és que enguany es passarà de quatre a sis companyies, atès que a l’espai final s’hi interpretaran dos espectacles més, a l’aire lliure, i a més el públic opcionalment hi podrà sopar, ballar, participar en algun concurs, entre altres.

Si l’any passat l’Àtica va arribar a 270 persones, enguany l’organització preveu arribar a les 380. El format serà el següent: les persones interessades a assistir-hi es poden inscriure a partir del 25 de març mitjançant el web www.aticafestival.cat, al preu de 20 euros. La vigília del festival rebran un correu electrònic informant-los del punt de trobada. D’allà començarà un itinerari secret per diferents llocs d’un barri, espais públics o privats, on s’hi celebraran els espectacles. Hi haurà tres grups de 50 persones que s’aniran alternant en els espais i que al final confluiran en l’espai final. El model es repetirà durant dos dies.

Enguany s’hi podrà veure el duet de clowns  danès Brunette bros.; l’humor negre de les barcelonines Las Lloronas; el teatre d’objectes de Tercio Incluso; el teatre musicat amb lírica de la companyia penedesenca Loperabufa, un esquetx de Mauro Paganini i el dj MGDBDP.

Bruno Valls, director del festival, espera que a mig termini l’Àtica pugui “traslladar espectacles al carrer de més gran format, sense deixar els espais íntims, perquè no es pot créixer gaire en públic, i tenir més companyies a la programació i de més envergadura, primant sempre la proximitat entre espectacles i públic”.

FER UN COMENTARI