El festival En Veu Alta es reinventa. S’havia de fer a partir del 5 de juny i per espai de deu dies en 21 municipis de l’Alt Penedès, Baix Penedès i també Anoia, amb 57 espectacles en total en la seva 16a edició, i de cara a l’estiu a Pradell de la Teixeta (11a edició) però el confinament ha trastocat la planificació i l’organització, sota la direcció de la vilafranquina Jordina Biosca, l’ha reformulat sobre la marxa veient què era possible, què no, i de mica en mica s’anirà fent públic amb més concreció.

De moment començarà virtual, ja que una vintena llarga d’artistes contractats han fet des del confinament un vídeo promocional del seu espectacle, cadascun el seu, que es difondran a partir del dia 5 per televisions locals del Penedès i xarxes socials. Serà “un mostreig, no una substitució”, ha dit Biosca. Un primer tastet virtual que començarà a convertir-se en presencial a partir de l’agost i fins a finals d’any.

El primer espectacle presencial es farà a un municipi anoienc, que s’estrena a l’EVA, Capellades. Serà el 12 o 13 d’agost, a l’aire lliure, i amb un aforament en funció del lloc i les restriccions. A partir d’aquí, ja es veurà. S’han anunciat espectacles a Cunit, la Bisbal, Vilafranca, Mediona, Vilobí, en dates i llocs a determinar. Tots seran d’agost a octubre excepte dos, que seran al Vendrell al novembre i a Vilafranca al desembre, que entraran a la programació regular i es faran en auditoris. A hores d’ara es preveuen més de 30 espectacles, que van des de contes de Pere Calders, textos de Bertolt Brecht, espectacles de text, de fons, Les Anxovetes, un espectacle de Jordi Lara sobre la mort de Xirinachs… No es descarta que si no hi ha patrocini, en algun espectacle s’hi cobri entrada.

On no se’n faran serà, si no hi ha canvis, a Sant Sadurní, que amb la covid-19 s’ha fet enrere (s’hi havia de fer l’espectacle inaugural) i a Pradell de la Teixeta (que té una població molt alta de gent gran).

L’EVA354, amb voluntariat lector en residències i casals d’avis (es fan cada any un centenar de lectures en vuit municipis de l’Alt Penedès), es reprendrà amb lectures fetes des del telèfon mòbil.

FER UN COMENTARI