El Festival Itinerant de Cinema Africà aterra a Vilafranca

0
108
Presentació del festival.

Els dies 30 de setembre, 1, 7, 8 i 9 d’octubre, a la Sala Zazie del Cinema Casal de Vilafranca tindran lloc la projecció de films del cicle “Àfrica a la pantalla. Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya”, que aterra a Vilafranca gràcies a l’organització del mateix Festival, l’associació Alkària, Cine Club Vilafranca, ACAPS Wilaia Alt Penedès, Docu Resiste, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i el Servei de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament. Es projectaran sis pel·lícules en cinc dies i hi haurà debats al voltant dels temes tractats.

Jaume Felipe, president del Cineclub, reivindicava el poder del cinema com a mitjà per tractar temes incòmodes. “La cinematografia africana és una gran oblidada perquè no es distribueix al nostre país, i aquest festival és una oportunitat per conèixer films que d’una altra manera no es podrien veure”.

El festival arrencarà amb la projecció de dos films del Senegal, Astel (2021) i La petite vendeuse (1998), que volen retratar la realitat de les dones i de les persones amb diversitat funcional. En acabar, es farà una tertúlia amb l’escriptora Agnès Agbotton i amb una representació d’Alkària.

L’1 d’octubre es projectarà Lalgham, retrats de supervivència. Sàhara Occidental (2019), amb posterior debat els directors i presentació del joc de cartes Kandra, a càrrec de l’ACAPS Wilaia Alt Penedès.

El divendres 7 d’octubre, serà el torn del film L’escriptor d’un país sense llibres. Guinea Ecuatorial (2019), que revisita el passat colonial al continent africà per reflexionar sobre el present, i posterior debat amb el director i el protagonista de la pel·lícula.

L’endemà dissabte es podrà visionar We exist. Mediterrani, camps de refugiats (2019), un documental poètic i musical sobre el drama de la immigració causada per la pobresa, la guerra, la injustícia i l’emergència climàtica. Tot seguit actuarà un grup de percussió d’instruments tradicionals africans.

I el diumenge dia 9 d’octubre s’acabarà el cicle amb la pel·lícula infantil d’animació Kirikú y la bruja. Àfrica (1998), ambientada en un poblat africà.

FER UN COMENTARI