El festival MusicVeu, un referent musical que programa onze concerts a Vilafranca

0
514

La Fundació Pinnae ja té a punt la programació de la sisena edició del festival MusicVec, que enguany programa un total d’onze concerts, que es podran veure a l’auditori del Fòrum Berger Balaguer entre el 27 d’octubre i el 19 d’abril de l’any que ve. Seran, doncs, set mesos de concerts, des de l’inaugural que serà solidari a benefici d’Ampert, fins al de cloenda a càrrec del grup d’havaneres Les Anxovetes. Entremig hi haurà ritmes tan variats com són el gòspel, el jazz, l’òpera, la cançó popular, clàssica i, com a novetat, una actuació de teatre.

Un bon exemple d’aquesta varietat d’estils que engloba el festival són els concerts que oferiran Les Sommeliers (10 de novembre), una formació de cinc noies guanyadores del Premi Miquel Martí i Pol 2018 promogut per Lluís Llach; el Quartet Mèlt (15 de desembre), grup format per quatre joves que havien participat al concurs musical de TV3 Oh Happy Day, que interpretaran cançons de Nadal; o l’obra teatral “La plaça del diamants”, de la Cia. Mea Culpa, (9 de febrer).

Un altre concert destacat serà el que oferirà el director de The London Community Gospel Choir, Bazil Meade, que torna al MusicVeu, i que actuarà juntament amb la solista Annie B (26 de gener del 2020). El mateix cap de setmana, Meade organitzarà un taller de gòspel, el dissabte 25 en doble sessió de matí i tarda, obert a tota persona afeccionada al cant gòspel o cant coral.

Altres concerts del festival seran els que oferiran Las Migas (23 de febrer) que presentarà el disc “Quatro”; l’Andrea Motis Trio (15 de març) i el de Montse Rios dedicat a compositors oblidats.

“Tercer temps”

Una de les característiques del festival és el “tercer temps”, en què artistes i públic tenen l’oportunitat de trobar-se i conversar en acabar els concerts, amb un tast de catànies i una copa de vi. El preu de les entrades oscil·la entre 8 i 14 euros, i es podran comprar tant a taquilla com a través del portal en línia www.topticket.cat. L’auditori del Fòrum té una capacitat per a 246 persones.

El MusicVeu és un festival nascut al 2015 amb la voluntat de promocionar artistes novells emergents, combinat amb altres de gran prestigi.

FER UN COMENTARI