El Vida ha presentat aquesta setmana una nova iniciativa, paral·lela al festival i que neix de la voluntat dels organitzadors del Vida de donar suport als grups i discogràfiques petites. Es tracta del Vida Records & Friends, un cicle anual de concerts amb seu a l’Auditori Eduard Toldrà de Vilanova i la sala La Nau de Barcelona.

“El nou projecte neix per quedar-se i en cap cas substituirà el Vida”, anunciava Dani Poveda, director del festival.  El tret distintiu del nou cicle és  l’aposta per grups poc coneguts i discogràfiques petites: “La pandèmia està arrasant amb tot i els programadors no s’arrisquen a fer concerts petits. Per això nosaltres hem decidit apostar per ells i fer d’altaveu de les serves propostes”, comentava Poveda. És per això que els beneficis dels aniran íntegrament per les bandes, “és la manera del Vida de donar-los suport”, deia.

El Vida Records & Friends engega motors presentant set concerts per al març i abril: Mazoni i La Ludwig Band (11 de març a La Nau) Pol Batlle & Rita Payés i Carlota Flâneur (18 de març a La Nau),  The New Raemon i Sam Berridge (19 de març a l’Auditori Eduard Toldrà), Pantocrator i El Diablo de Shanghai (24 de març a La Nau),  Renaldo & Clara i Mareta Bufona (9 d’abril a Vilanova),  Renaldo & Clara i Amaia Miranda (el 14 d’abril a Barcelona) i Tversky i b1n0 (22 d’abril a La Nau).

De moment els organitzadors han activat la venda d’entrades preveient que les sales hauran de mantenir un 50% d’aforament. Poveda, però, ha subratllat que l’engranatge està preparat per ajustar l’aforament a qualsevol nova mesura que dicti el Procicat.

Treballant pel Vida 2021

Pel que fa al Festival Vida, Poveda explicava que estan treballant en silenci i sempre pensant que aquest any el Vida es celebrarà segons el previst, de l’1 al 3 de juliol.  És per això que ha apuntat que des juntament amb altres festivals del país, el Procicat i un comitè científic, estan treballant “en una iniciativa pilot per demostrar que els espais musicals poden ser segurs”.

FER UN COMENTARI