“L’Âge d’Or” guanya el gran premi del Most Festival i un espot de la DO Penedès, el Premi Vi Català

0
339
Gala d'inauguració del Most 2021, el passat 3 de juny. Foto: Gemma Sánchez / ACN

Aquest cap de setmana ha finalitzat al Penedès una nova edició d’El Most, el Festival Internacional de Cinema del Vi. L’últim dia del certàmen s’han donat a conèixer els films guanyadors d’aquesta desena edició. 

‘L’Âge d’Or’, de Jean Baptiste Alazard (França, 2019), s’ha endut el Gran Premi del Jurat de la secció Collita 2021, mentre que el Premi Vi català, que s’entrega al millor treball audiovisual que expressi els valors dels vins de la terra, s’ha lliurat a dos títols. Es tracta de ‘Priorat, retorn als orígens’, de Joan Ramon Coll, i ‘DO Penedès, Queda’t a casa’, del vilafranquí Jordi Escofet, (totes dues produccions de Catalunya, 2020). D’altra banda, ‘Ca nostra’, de Laia Foguet (Espanya, 2020), s’ha endut el Premi del jurat de la secció Brot 2021.

Queda’t a casa

L’audiovisual sobre la Denominació d’Origen Penedès és un anunci que protagonitza una de les darreres campanyes de comunicació de la DO Penedès, que es va estrenar durant el mes de març de l’any passat, quan la pandèmia de la covid-19 començava. La DO va voler donar suport al món vitivinícola en plena pandèmia de la Covid-19, en uns moments en què tots els establiments de restauració i hostaleria estaven tancats. L’audiovisual, dirigit pel vilafranquí Jordi Escofet i realitzat per la productora Punt TV, es va difondre per les xarxes socials de la DO Penedès i TV3. S’ hi explica que, malgrat el confinament, les vinyes continuaven el seu cicle vegetatiu i esperaven la seva floració, per acabar donant els seus fruits que es convertirien en vi Penedès. L’audiovisual també volia donar el missatge al consumidor d’apostar per la qualitat dels productes de proximitat.

El palmarès de la secció Collita 2021 el completen ‘Dolium Péplum’, de Théo Nodet (França, 2020), elegida Millor Ficció. En aquesta categoria s’hi ha afegit una menció especial a ‘La Valoración’, d’Isaías R. Jiménez (Espanya, 2019).

En la categoria de Millor Documental s’ha optat per atorgar el premi a dues produccions. Es tracta de ‘L’Âme du Vin’, de Marie-Agne Gorbanevsky (França, 2019) i ‘Envino veritas: Galicia del terroir al natural’, de Pablo Alonso (Espanya, 2020).

El Premi Sostenibilitat s’ha lliurat a ‘Vignes dans le rouge’, de Christophe Fauchère (França 2020), mentre que el premi a Millor promocional ha quedat desert.

Pel que fa a la secció Brot 2021, s’ha entregat una menció especial del Premi del jurat a la producció ‘Els que callen’, d’Albert Folk (Espanya, 2019), mentre que la producció ‘Tres veces’, de Paco Ruiz (Espanya, 2020) s’ha endut el premi Jurat Jove. ‘El Tratamiento’, d’Álvaro Carmona (Espanya, 2019), ha estat distingida amb el Premi Cultivare del públic.

Després de la seva parada al Penedès, el Festival Most continua al Priorat, del 18 al 20 de juny.

FER UN COMENTARI