El candidat a l’alcaldia del Partit Popular de Vilafranca, Miquel Tarrada, va exposar ahir en roda de premsa algunes de les propostes que els populars reuneixen al seu programa electoral.

Seguint la línia que el partit ha mantingut al llarg dels anys, Tarrada insistia en la problemàtica que suposa la “baixa natalitat” i proposava la gratuïtat de les llars d’infants per a aquelles famílies on tots els progenitors treballen, una bonificació del 95% de l’Impost sobre Béns Immobles en els habitatges propietat de famílies nombroses i una bonificació del 50% davant la taxa de recollida de residus per a aquestes famílies. A més, també apunten que aquesta taxa s’hauria de cobrir en la seva totalitat per als pensionistes que rebin una pensió inferior al 150% del salari mínim.

Un altre dels punts clau del programa, que el partit ja ha destacat en repetides ocasions, és la cobertura total de la taxa per la prestació del servei d’intervenció administrativa davant la creació de noves empreses per part de joves menors dels 35 anys. Tarrada explicava que aquesta mesura “afavoriria l’ocupació entre els joves i contribuiria a eliminar l’atur juvenil”.

En referència a aquesta taxa, el PP afegia que considera abusiu l’import que es demana en el moment d’implantar un negoci i demana una reducció de 600€, cosa que suposaria una rebaixa del 50% del preu actual. Els populars van comparar l’Ajuntament de Vilafranca amb els d’Olèrdola i els Monjos, afirmant que moltes empreses opten per crear les seves seus en aquests altres municipis a causa de les elevades taxes vilafranquines.

 

FOTOGRAFIA: D’esquerra a dreta, Josep Ramon Sogas i Miquel Tarrada a la seu del PP de Vilafranca. // La Fura

FER UN COMENTARI