El Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca s’equipa amb un purificador d’aire

0
211

La Fundació Pinnae incorpora tecnologia de darrera generació al Fòrum Berger i Balaguer amb la instal·lació de dos nous dispositius de filtratge i purificació de l’aire, que el regenera filtrant les partícules en suspensió i eliminant contaminants, partícules i organismes. Per la sala del Fòrum hi passen cada any més de 15.000 persones, entre els molts actes que s’hi realitzen, entre concerts, presentacions, conferències i congressos de tota mena.

Aquest dispositiu està dissenyat inicialment per filtrar gasos contaminants i reduir la pol·lució a les ciutats, i ha estat adaptat per eliminar també la presència de tot tipus de bacteris i virus a l’aire, inclòs els de covid. El sistema reté el 99,995% de partícules presents a l’aire. L’enginyer en cap de l’empresa tecnològica Urban Air Purifier, Alberto Quintana, explica que “el volum d’aire filtrat per un equip UAP 2000 és equivalent a 6.600 màscares”. Les màquines absorbeixen amb gran força l’aire que tenen al voltant, tot seguit passa per quatre capes de filtres que capten partícules (PM10 i PM 2,5), gasos (NO, NO2, Nox i CO) i compostos orgànics volàtils, per acabar creant un ambient net a una distància de 25 a 50 metres per banda.

Addicionalment, també s’ha instal·lat un pas amb llums ultraviolats UV-C d’ona curta per esterilitzar l’aire i anul·lar l’activitat de totes les partícules retingudes als filtres que puguin contenir bacteris i virus.

FER UN COMENTARI