És el segon cop en el llarg de la seva història (1924) que el Funicular de Gelida està avariat. El primer percaç va ser l’any 2011, que el deixà sense funcionar durant la setmana i només anava els caps de setmana. Ja en aquella ocasió em va sorprendre la incidència. Ara, novament una altra avaria. Des de Ferrocarrils Catalans es diu que és complicada, costosa i que de moment no s’hi pot fer res. Segona avaria, doncs, que deixa de funcionar del tot al carismàtic Funi.

L’alcalde Lluís Valls afirma que l’Ajuntament no deixarà que aquesta icona, aquest patrimoni cultural, desaparegui. Ni molt menys. A més, aquest baluard històric té dues referències ben significatives, el Centre d’Interpretació del Funicular i la FuniFira.

Ferrocarrils de la Generalitat: Gelida no pot perdre el Funi. Tampoc s’ha de quedar sense la promoció turística que el poble fa envers una identificació pròpia. Aquí hi ha d’haver pinya, unió i treball entre la Generalitat i l’Ajuntament, perquè el funicular de Gelida continuï sent el Funi.

Francesc Carafí Quintana
Sant Sadurní d’Anoia

FER UN COMENTARI