El Funi de Gelida, ja restaurat, tornarà a funcionar a partir de dissabte

0
1822

Aquest cap de setmana el Funi de Gelida tornarà a circular. Tres anys després que se n’interrompés el servei, Ferrocarrils de la Generalitat ha finalitzat la seva rehabilitació i en endavant funcionarà els caps de setmana, els dies festius i en dies assenyalats (entre setmana, el transport públic entre l’estació de trens i el nucli urbà es fa en bus).

En aquest trienni s’hi ha destinat una inversió d’1,3 milions d’euros per modernitzar-lo, restaurar les caixes del funicular seguint el seu disseny històric i s’han eliminat alguns elements sobreposats, com les finestres de fusteria d’alumini, de manera que s’ha recuperat l’aspecte original. A més, els nous bastidors incorporen millores tecnològiques i compleixen les normatives vigents en matèria de seguretat.

Durant tot el període que ha estat suspès el servei, Ferrocarrils de la Generalitat ha continuat realitzant el manteniment i revisió de la infraestructura per assegurar-ne un òptim estat de conservació.

El funicular de Gelida és gairebé centenari: es va inaugurar el novembre de 1924, construït per l’enginyer menorquí Santiago Rubió, per connectar l’estació de Renfe amb el poble. Avui dia és un dels atractiu turístics de Gelida.

FER UN COMENTARI