El Geven denuncia desídia d’Ajuntament del Vendrell i Generalitat amb les Madrigueres

0
555
foto: Oriol Mercader

El grup ecologista Geven denuncia que les administracions públiques no han complert amb els compromisos adquirits fa dos anys en relació a les Madrigueres. Diuen que no han fet res. Per una banda, el Consistori del Vendrell havia de signar un acord de custòdia amb el Geven per impulsar el projecte de renaturalització. Per altra banda, la Generalitat havia de redactar un nou pla executiu per avançar amb criteri en la renaturalització. I el més calent és a l’aigüera.

Per contra, el Geven sí que ha complert amb els seus compromisos de redactar un pla de gestió per identificar i determinar les accions necessàries a dur a terme, i d’executar l’ampliació d’una de les llacunes amb l’ajut de l’Obra Social de la Caixa. El pla de gestió proposa 43 accions de planificació, conservació i millora d’hàbitats, conservació d’espècies i de patrimoni cultural, ordenació de l’ús públic, divulgació i educació ambiental i seguiment de la gestió.

Ara que estem a les portes de la revetlla de Sant Joan, el grup ecologista reclama tancar la platja, com a mínim parcialment o amb vigilància, “com fan altres municipis veïns on la taxa de supervivència del corriol camanegre és més alta”.

D’altra banda, l’associació naturalista ha presentat també una guia de la zona humida de les Madrigueres, amb l’objectiu de ser una eina útil per a la divulgació ambiental i científica al voltant de l’espai, amb il·lustracions de Mora Gimeno.

Finalment, l’entitat ha donat a conèixer la renovació de la junta. Ismael Muñoz ha rellevat Ricardo Collado com a president.

FER UN COMENTARI