El Govern atorga el permís definitiu per reobrir Ràdio Ribes

0
185

El Govern ha acordat aquesta setmana atorgar a l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes la concessió definitiva per poder tornar a emetre Ràdio Ribes, clausurada ara fa nou anys per l’alcalde Josep Antoni Blanco, per les futures obres de remodelació de la Casa de la Vila. Ara ja fa quatre anys que el nou edifici consistorial està acabat i hi ha reservat al costat de la Sala Palacios un espai per a l’emissora, que reobrirà en una data encara per determinar a la seva antiga freqüència, el 107.2 de l’FM.

De fet, el Consistori ribetà ja disposa de la concessió provisional d’una emissora de freqüència modulada de tipus municipal des de 1992, amb la qual la majoria d’ajuntaments amb ràdio pròpia han estat emetent.

Segons el comunicat emès per la Generalitat, després d’haver superat la inspecció preceptiva i d’obtenir l’autorització de posada en servei per part de l’Administració, el Govern ha procedit a atorgar definitivament la concessió a la ràdio municipal, que restarà substituïda per un règim de gestió directa amb el dret d’utilitzar l’espai radioelèctric corresponent.

Llargament reivindicada

La reobertura de la ràdio és una petició llargament reivindicada per la ciutadania i també pels grups polítics de l’oposició, que s’han lamentat que no es busqués un espai alternatiu per no interrompre’n les emissions durant les obres de l’edifici que l’acollia. A més, un gran nombre de persones voluntàries hi col·laboraven des que va obrir, l’any 1981. Fins i tot, ara fa tres anys es va crear la plataforma Recuperem Ràdio Ribes, que es va presentar en públic precisament a la sala Palacios, al costat de la nova seu de l’emissora. Perquè les obres fetes per l’Ajuntament a l’edifici consistorial ja ho preveien, i està a punt per emetre. Només falta la decisió política per fer-ho.

FER UN COMENTARI