L’alcalde de Banyeres, Amadeu Benach (BNY-AM), està “molt dolgut” amb PSC i PDeCAT per haver votat en contra de l’ampliació del crèdit que l’equip de govern va demanar al plenari i que havia de servir per fer front a les despeses ocasionades per  les destrosses que la pluja de les darreres setmanes ha provocat en sistemes de canalització, carrers, camins i ponts del municipi, així com per pegar la defensa legal de l’alcalde en els casos de la demanda de Fecsa  per al soterrament de la línia aèria de Saifores i per la de la col·locació d’estelades a les rotondes del municipi. En total, l’ampliació del crèdit que sol·licitava l’equip de govern era d’uns 50.000 euros.

30.000 euros per les destrosses dels aiguats

Segons l’alcalde, calen 30.000 euros per arranjar els desperfectes ocasionats per la pluja: “Després de vint anys sense fer-hi cap manteniment, la canalització de la mina que baixa del Montmell s’ha malmès i s’ha hagut d’arreglar per evitar que es tornin a inundar els carrers del Priorat. Les rieres s’han desbordat i han fet malbé camins, ponts, la zona de barbacoes i els parcs infantils estan impracticables”, explica.

La segona despesa correspon a 15.000 euros per pagar els serveis de l’advocat que va defensar l’alcalde davant la denúncia que va rebre de Fecsa per negar-se a signar les ordres d’expropiació que haguessin permès col·locar torres d’alta tensió a Saifores. “Vam contractar un bon advocat perquè defensés la nostra postura i finalment vam guanyar i vam aconseguir que Fecsa soterrés la línia al seu pas per Saifores”, comenta. Benach també va ser imputat, i finalment absolt, per haver permès la col·locació d’estelades en rotondes del municipi durant el procés electoral del 21-D. L’advocat que el va defensar ha presentat una minuta de 1.500 euros que també cal pagar. “Del PSC m’ho podia esperar, però del PDeCAT, que es vanta d’independentista, no”, diu.

Per l’alcalde, aquesta no aprovació els ha fet mal, “i, sobretot, ha fet mal al poble . Nosaltres no demanem per demanar i ho saben.   És increïble que quan tinguem emergències i demanem una modificació dels pressupostos ens diguin que no”, a la vegada que destaca que durant el seu mandat l’Ajuntament ha eixugat el deute d’1,2 milions d’euros i fins i tot ha aconseguit tenir cash.

FER UN COMENTARI