L’Ajuntament de Gelida ha respost a les acusacions que aquesta mateixa setmana feia la CUP  denunciant que l’equip de govern els havia posat impediments perquè el nou regidor de la seva formació pogués assistir al ple de setembre. En un comunicat l’Ajuntament desmenteix “fermament” aquestes acusacions i reitera que en cap moment hi ha hagut mala intenció: “expressem que des de l’equip de govern, encapçalat per l’Alcaldessa Lluïsa Llop, no hi ha hagut cap manipulació ni intencionalitat en el retard de la tramitació i l’arribada de la credencial del regidor de la CUP, Quim Navales al consistori”.

Un error en l’adreça de correu

La formació anticapitalista denunciava que l’alcaldessa no volia autoritzar Navales a participar en el ple perquè deia no tenir la credencial que es requereix en aquests casos i que posats en contacte amb la Junta Electoral aquesta els havia comunicat que l’havia tramès ja el 13 d’agost. Davant d’això, l’equip de govern ha negat taxativament que hi hagi hagut ni mala fe ni mala pràctica i ha explicat que la Junta Electoral Central diu haver enviat la credencial per correu electrònic el 13 d’agost però que aquest mai va arribar. Segons l’Ajuntament, quan el 21 de setembre el regidor entrant va trucar-los per dir que la Junta Electoral Central li havia comunicat telefònicament que havia enviat la seva credencial per correu electrònic, des de la secretaria es va contactar immediatament amb la Junta “i es verifica que no hi ha cap notificació electrònica, únic mitjà vàlid de notificació, i es comprova un error en el correu electrònic al qual havien dirigit la credencial”.

Un cop verificat el correu, l’Ajuntament rep la documentació necessària per a la presa de possessió de Navales. “Volem deixar clar que des de l’Alcaldia i l’Equip de Govern, no s’ha volgut deixar sense representació al ple a cap formació política i com a conseqüència sense veu a cap regidor del consistori, com demostra el fet que a proposta de l’Alcaldessa ja s’havia ajornat el ple ordinari, previst per una setmana abans esperant l’arribada de la credencial del regidor”, diu el manifest enviat per l’Ajuntament de Gelida.

FER UN COMENTARI