El govern de Vilafranca tornarà a aprovar ja el pla del carrer Comerç amb retocs intranscendents

0
849

L’equip de govern de l’Ajuntament de Vilafranca (JxV-PSC) portarà a aprovació del ple municipal d’aquest mes de desembre el pla urbanístic del carrer del Comerç, amb alguns retocs que no en modifiquen l’essència i que segons el regidor d’Urbanisme Francisco Romero, han estat consensuats amb l’equip tècnic de la Comissió d’Urbanisme de Barcelona, per tal de superar l’escull que fa uns mesos el va aturar.

“De criteri no n’ha canviat cap”, diu Romero, després d’haver resolt les esmenes de l’organisme de la Generalitat que el va bloquejar: “mantenim en nombre d’habitatges, mantenim la protecció de la façana del carrer del Comerç, deixem fora la urbanització de la via, apostem pels usos de valor afegit amb el sector del vi i tecnològic, hi haurà pisos de protecció oficial, més equipaments, 80.000 m2 de sostre…”. També ha dit que la vorera del carrer Comerç a tocar de les façanes sí formaran part del pla de reforma integral del barri del Molí d’en Rovira.

El regidor ha explicat que per fer el pla de reforma més important de la ciutat ha calgut “buscar l’equilibri entre els interessos de tothom” ja que hi ha hagut al·legacions de propietaris que demanaven major edificabilitat, i també un gruix important d’al·legacions que demanaven menys edificabilitat i més protecció de naus. El text refós que durà a terme al ple de desembre l’Ajuntament hi aportarà més documentació argumentant la necessitat del pla del carrer Comerç i ampliació dels estudis econòmics amb què se sustenta.

El tinent d’alcalde Aureli Ruiz conclou que després de les reunions amb la Comissió d’Urbanisme, “la Generalitat accepta” que la urbanització de la llosa de la via sigui independent del pla de reforma del barri, de manera que el projecte d’urbanització de sobre de les vies es pugui aprovar “properament” i que es comenci a executar “l’estiu que ve”.

Titolet

FER UN COMENTARI