El govern de Vilanova desestima la impugnació de CCOO i aprova el pressupost de 2021

0
155

El ple celebrat telemàticament dilluns va desestimar les al·legacions que havia presentat CCOO com a sindicat majoritari de l’Ajuntament i va aprovar definitivament el pressupost municipal de 2021. Es va fer amb els vots a favor del govern d’ERC, JxCAT i Capgirem Vilanova-CUP i l’oposició de PSC, Cs i Som VNG.

El tema de fons és el mateix d’ara fa un any, quan CCOO ja va al·legar i impugnar el pressupost perquè entenia que no complia amb el conveni laboral aprovat l’any 2018. El tema de 2020 és ara als tribunals, pendent de dictar sentència, i tot sembla indicar que el de 2021 seguirà el mateix curs.

CCOO al·lega, entre altres, que el pressupost no recull allò pactat al conveni laboral quant a plans de pensions, retribucions, formació, temporalitat de la plantilla, entre altres.

La regidora d’Hisenda Adelaida Moya (ERC) va adduir que la Llei de Pressupostos de l’Estat no permet apujar el sou més del 0,9% i va afegir que no veu “lògic que perquè un sindicat no obté la resposta que vol sentir, vagi presentant al·legacions i tanqui la porta a qualsevol altra via que no sigui la seva”.

Enver Aznar (Som VNG) va dir que si hi ha impediments legals que impedeixen complir el conveni enguany, es podien buscar acords més a llarg termini, i va afegir que “el govern té la sensibilitat a retribuir a alts càrrecs i es nega a apagar el que estableix el conveni col·lectiu”.

Erika Quintero (Cs) va recordar que essent Olga Arnau regidora d’Hisenda, el 2018, va signar l’acord amb el personal reconeixent el deute contret per l’Ajuntament, pendent de pagament, però a finals de 2019, essent ja alcaldessa, no el va reconèixer. També va dir que “és per posar-se vermell” que, en canvi, s’hagi pujat la retribució en 100.000 euros anuals a l’interventor, la tresorera i el secretari municipals.

Juan Luis Ruíz (PSC) va dir que li sembla “de dubtosa legalitat” l’increment de sous d’interventor, tresorera i secretari, i va afegir-hi que “no és el pressupost que necessita Vilanova per a la reactivació econòmica”.

L’alcaldessa Olga Arnau va rebatre que del deute admès el 2018 amb el comitè d’empresa, “aquella quantitat ja està atesa”, i en relació al sou d’interventor, tresorera i secretari va dir que seguirien cobrant el mateix, però que els complements que percebien per assessorar els organismes municipals, fins ara no constaven a les taules retributives, i ara els hi havien posat.

FER UN COMENTARI