El govern del Vendrell presenta una proposta de pressupost de 61 milions d’euros

0
539
Martí Carnicer, alcalde del Vendrell.

El govern municipal del Vendrell presentarà al Ple de demà dimarts una proposta de pressupost que puja a 61,45 milions d’euros, amb un increment del 5,1% respecte al del 2018. Aquest increment s’explica principalment per l’ingrés de cinc milions d’euros com a aportació de la nova empresa mixta d’aigües recentment constituïda.

En l’apartat d’ingressos, pel que fa a tributs també hi haurà una variació a l’alça del 3% de l’IBI  a causa a la revisió cadastral, que no s’havia fet des del 1997. Tot i això, el govern local assegura que la pressió fiscal del Vendrell continua està per sota de la mitjana comparant-la amb altres municipis semblants.

El pressupost que el govern del PSC-PDeCAT i el regidor no adscrit Josep Marrasé (exERC) portarà a aprovació preveu també amortitzar 7,6 milions d’euros del deute si tuar l’endeutament municipal per sota del 79%, en 42,49 milions d’euros, que és menys de la meitat dels 89 milions que devia als bancs al 2012. I és que l’eix central de totes les polítiques municipals dels darrers dos mandats ha estat condicionada pel desorbitat deute que l’Ajuntament tenia amb els bancs, i que ha anat eixugant progressivament. En principi, en el moment en què el deute se situï per sota del 75%, l’Ajuntament ja podrà tornar a acudir als bancs i demanar crèdits per finançar noves inversions sense la tutela d’administracions superiors.

Del capítol d’inversions d’aquest 2019, amb gairebé 8 milions d’euros, destaca novament la reserva de dos milions per a la possible anul·lació de la modificació del contracte de l’Escola de Música. L’altra inversió important, d’1,3 milions d’euros, és la remodelació dels carrers Prat de la Riba i Doctor Robert per l’ampliació de l’illa de vianants. El pressupost també inclou una partida de 1.317.000 per a millores a instal·lacions esportives i es contemplen 630.000 euros per continuar amb el projecte del fons europeu Feder per Coma-ruga.

El pressupost per al 2019 incorpora altres previsions com ara l’ampliació del servei de neteja; la recollida selectiva de brossa en comerços, accions de la Capital de la Cultura Catalana 2020 i la bonificació de l’IBI d’habitatges amb lloguers socials, entre altres.

FER UN COMENTARI