El govern demana el confinament nocturn per a 9 municipis del Garraf, Alt i Baix Penedès

0
686
Mapa dels municipis afectats pel toc de queda que vol aplicar el Govern.

El Govern ha decidit decretar un confinament nocturn entre la una de la matinada i les sis del matí en 158 municipis. Segons ha anunciat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, en una declaració institucional, la intenció de l’executiu és que el toc de queda s’apliqui des d’aquest cap de setmana i durant set dies prorrogables. Abans que entri en vigor, però, el toc de queda haurà d’obtenir el vistiplau del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Aragonès ha dit que la mesura afecta els municipis de més de 5.000 habitants amb una incidència acumulada igual o superior als 400 casos diagnosticats per cada 100.000 habitants en els darrers set dies o bé aquells rodejats per altres municipis amb aquests índexs.

Per tant, un cop entri en vigor, el confinament nocturn s’haurà de complir en nou municipi de la Vegueria. Concretament són els municipis de Vilafranca del Penedès, Sant Sadurní d’Anoia i Santa Margarida i els Monjos, a l’Alt Penedès; Vilanova i la Geltrú, Cubelles, Sitges i Sant Pere de Ribes, al Garraf i Cunit i Calafell, al Baix Penedès.

En les properes hores s’ha de pronunciar el TSJC per confirmar si accepta la petició del govern català o no.

FER UN COMENTARI