ACN.- lE Departament de Salut demanarà al Ministeri de Sanitat que les regions sanitàries de Girona i la Catalunya Central, així com l’Alt Penedès i Garraf passin a la fase 2 del desconfinament a partir del dilluns vinent, 1 de juny. La proposta ha estat aprovada aquest dilluns a la tarda al Procicat i ja ha estat enviada al govern espanyol.

Des del Govern s’indica que l’avançament d’una fase a una altra de qualsevol territori es basa en la conjunció de “múltiples factors”. D’una banda, cal constatar que es manté l’evolució a la baixa dels factors de risc epidemiològic –bàsicament, la incidència de nous casos i la taxa reproductiva efectiva-, i de l’altra, es té en compte l’impuls donat a l’atenció primària per a la capacitat de diagnòstic i de seguiment de casos amb la disposició de proves PCR.

En les regions que avancen a la segona fase, la limitació horària per passejar, fer esport i sortir amb infants es limita al respecte de la franja destinada als majors de 70 anys. Es reprenen parcialment les activitats restringides en la fase 1, amb limitacions d’aforament, com ara els restaurants amb servei de taula i les grans superfícies comercials, sense la possibilitat de romandre en zones comunes o recreatives.

En l’àmbit cultural, entren en funcionament els cinemes i els teatres, així com els monuments i equipaments culturals, amb el manteniment de mesures de seguretat i d’higiene. Finalment, a la possibilitat d’anar a llocs de culte i assistir a vetlles i enterraments, s’hi suma també la celebració de casaments, amb restriccions pel que fa al nombre de convidats.

FER UN COMENTARI