El Govern desestima tres parcs fotovoltaics de l’Alt Penedès i obliga a fer més petits els altres tres

0
1238
Infografia que mostra l’escampall de parcs fotovoltaics i les línies d’evacuació que es construiran.

La ponència d’energies renovables de la Generalitat es va reunir dilluns de la setmana passada i va desestimar tres de les sis propostes de parcs fotovoltaics que s’hi havien presentat per a l’Alt Penedès, mentre que els altres tres obliga a fer-los més petits per tal de garantir la correcta integració paisatgística i territorial. Un primer pas, doncs, en la línia del que demanen tant el Consell Comarcal com tots els ajuntaments de l’Alt Penedès, però encara insuficient.

Els projectes que s’han desestimat són el de Sant Quintí de Mediona, entre el poble i la urbanització Montjuïc (Font-rubí), que pretenia ocupar 63,92 hectàrees; un de 60,49 ha repartides en quatre municipis (Sant Llorenç d’Hortons, Olèrdola, Sant Cugat i Avinyonet); i un tercer de 61,57 ha entre Torrelavit, Sant Llorenç i Avinyonet. Cadascun d’ells tenia previst generar una potència de 33,34 MW, per tant, 100 MW en total. El motiu de fer-ne un informe desfavorable: per afectacions a fauna amenaçada i a la connectivitat ecològica.

Els altres tres projectes queden sobre la taula, a l’espera que les empreses els redueixin. No se’ls hi ha donat, doncs, el vist-i-plau, però se’ls convida a fer-los més petits per aprovar-los. Tots tres tenen també una potència de 33.34 MW cadascun, i són el de Sant Llorenç i Olèrdola (61,7 ha), Sant Llorenç i la Granada (53,75 ha) i Avinyonet del Penedès (56,83 ha).

FER UN COMENTARI