El Govern es compromet a evitar el tancament de la planta de Saint Gobain-Glass

0
705
AJUNTAMENT DE L'ARBOÇ

L’anunci del tancament de la planta de Saint Gobain-Glass de l’Arboç ha provocat moltes reaccions al llarg d’aquesta setmana. El tancament podria suposat la pèrdua del lloc de treball per a més de 200 treballadors directes i indirectes, cosa que afectaria sobretot al municipi arbocenc.

El comitè d’empresa considera que els arguments per al tancament que aporta Saint Gobain no són suficients. La direcció de l’empresa francesa es justifica assegurant que el forn de foneria de la planta Glass ha arribat al final de la seva vida útil, però des de Comissions Obreres opinen que l’activitat està garantida fins al 2022 i la rendibilitat i producció de la planta, que el passat 2019 rondaven els 10,5 milions d’euros, haurien de permetre seguir l’activitat.

Els treballadors de Glass tenen pensat iniciar una vaga indefinida aquest diumenge, acompanyada de diferents mobilitzacions. Per la seva banda, ahir al matí els alcaldes del Baix Penedès es van reunir amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat per tal d’acordar una trobada amb el Ministeri d’Industria, Comerç i Turisme i el Departament d’Empresa i Coneixement per tal de garantir la continuïtat de la planta.

Així, el govern s’ha compromès a mediar entre l’empresa i els treballadors per trobar una solució i evitar el tancament de la planta de l’Arboç.

A la reunió d’ahir hi van participar l’alcalde de l’Arboç, Joan Sans, i el de Banyeres del Penedès, Amadeu Benach, i també el secretari de Treball, Josep Ginesta, el director general de Relacions Laborals, Enric Vinaixa, i la delegada territorial del Departament a Tarragona, Marta Cassany.

FER UN COMENTARI