ACN.- El Govern de la Generalitat proposarà que les àrees del Garraf, el Baix Montseny i l’Alt Penedès també passin a la fase 1, segons ha avançat RAC1 i ha pogut saber l’ACN. Es tracta d’àrees de gestió assistencial que formen part de les regions sanitàries de les àrees metropolitanes sud, en el cas del Garraf i l’Alt Penedès, i nord, en el cas de Baix Montseny. Aquesta proposta també inclou Cunit, que és un municipi del Baix Penedès que pertany a la regió sanitària metropolitana sud, i que ara pot passar de fase perquè forma part de l’àrea gerencial del Garraf. La Generalitat enviarà aquesta proposta ara al Ministeri de Sanitat, que ha de prendre una decisió definitiva.
Aquest dimecres, l’executiu va proposar que les regions de Lleida, Girona i Catalunya Central passin a la fase 1 dilluns 18 de maig, sumant-se a les que ja estan en aquesta fase des de l’11 de maig, i va dir que estudiaria una proposta parcial per a l’àrea metropolitana de Barcelona.
El delegat del Govern al Penedès, Pere Regull, ha explicat que l’acceptació per part de la Generalitat d’entrar a la fase 1 l’Alt Penedès i el Garraf es deu a les pressions fetes des del territori (Delegació, Consell Comarcal de l’Alt Penedès, patronal FEGP), i també se n’han congratulat l’Ajuntament de Vilanova i el Consell Comarcal del Garraf.
Per a Regull seria injust que les dues comarques no entressin a la fase 1 ateses les dades d’incidència de la Covid-19, que són molt inferiors a les de la conurbació barcelonina. Això sí, en cas que el Ministeri ho accepti, ja ha avançat que com a alcalde de Vilafranca “serem especialment restrictius amb qui no compleixi”, perquè el que no vol és que el desconfinament es faci malament i es torni enrere: “volem passar el més aviat possible a la fase 2”. El delegat es mostra confiat que si Madrid ha acceptat en altres zones de l’Estat fer la desescalada per àrees bàsiques de salut, que són zones molt més acotades, no hi haurà problema, indicadors en mà, a fer-ho aquí en dues comarques on, a més, ja hi a el consorci sanitari que ho gestiona conjuntament.

FER UN COMENTARI