El jurat popular declara culpable d’assassinat i agressió sexual l’acusat de matar una nena a Vilanova

0
93
foto: ACN - Albert Segura.

El jurat popular ha declarat culpable per unanimitat d’assassinat i agressió sexual l’acusat de matar una nena de 13 anys a Vilanova la tarda del 4 de juny del 2018. El jurat sosté que l’acusat no estava sota els efectes ni de l’alcohol ni de les drogues, i que va obligar la nena a entrar al seu pis i s’hi va tirar a sobre per atemptar contra la seva identitat sexual i agredir-la. Després la va matar amb estrangulació i asfíxia i clavant-li un ganivet. Va ser una mort “lenta, agonitzant, conscient i cruel”. Tant la fiscalia com l’acusació particular demanen la presó permanent i revisable per un delicte d’assassinat amb traïdoria i acarnissament en context d’un delicte contra la llibertat sexual i deu anys més de presó per agressió sexual a menor de 16 anys. Al mateix temps, les dues acusacions coincideixen en les indemnitzacions que l’acusat hauria de pagar a la família de la petita: 150.000 euros a cadascun dels pares, 50.000 euros al germà, 25.000 euros a cadascun dels tres avis i 10.000 euros a les actuals parelles sentimentals dels pares.

Segons el veredicte del jurat, poc abans de les 7 de la tarda l’acusat la va obligar la Laia a entrar a casa seva i se li va li va llançar a sobre amb la intenció d’atemptat contra la seva llibertat sexual, tapant-li la boca. Amb la intenció d’acabar amb la seva vida o assumint que la podia provocar, li va clavar un ganivet de cuina en diverses parts del cos i la va asfixiar.

La fiscal ha subratllat que l’acusat “ha manipulat les proves al seu gust” durant el judici i que va fer el crim “amb crueltat màxima i actes vexatoris post mortem”. També ha assenyalat que l’acusat no ha reconegut els fets, només en cas que el beneficiessin i “no ha col·laborat en absolut”.

La defensa demana que es condemni l’acusat per homicidi imprudent, per la qual cosa demana quatre anys de presó, i que el jurat valori els atenuants per consum de drogues i voluntat de reparació del dany. El jurat ha deixat clar que els atenuants per consum de drogues no tenen cabuda en la sentència.

La mare de la nena, en sortir del judici divendres 23 d’abril a l’Audiència de Barcelona, es va mostrar “molt satisfeta” amb el veredicte del jurat i la feina de la fiscalia i els advocats, i va dir: “avui la Laia ha sigut una princesa que ha tancat el drac, no l’ha matat perquè ella no mata, i l’ha tancat per salvar els altres nens, una princesa valenta el dia de Sant Jordi”.

FER UN COMENTARI