El “Kripta” d’Agustí Torelló, millor escumós d’Espanya

0
281

La Guia Vins Gourmets 2021, que  conté referències de més de 3.700 vins i més de 1.112 cellers d’arreu de l’Estat espanyol, ha escollit l’escumós “Kripta” del celler sadurninenc Agustí Torelló Mata com el millor vi escumós d’Espanya d’aquest any.

Les referències de la guia, que arriba a la trenta-sisena edició, s’elaboren a partir de les anàlisis de sommeliers, enòlegs, periodistes i professionals del sector.

La joia del celler

El “Kripta” és un vi escumós que el celler elabora des del 1978. Neix de les mateixes parcel·les de macabeu, xarel·lo i parellada, les tres varietats autòctones d’aquest producte, en tres parcel·les úniques al Penedès de vinya vella propietat d’aquest celler.

En aquesta ocasió, el premi al millor vi escumós inclòs a la Guia Vins Gourmets 2021 se l’ha endut el “Kripta” de l’anyada 2011, amb nou anys de criança en ampolla.

Des d’Agustí Torelló Mata recorden que el 2011 “va ser un any sec, perfecte per a la vinya ecològica, amb un rendiment de 6.000 quilos per hectàrea, ja que va donar molt bon cupatge”.

Així, les tres parcel·les de les varietats del cava van ser treballades des del 2010 i la tasca que el celler ha dut a terme en aquesta darrera dècada, tant a les vinyes com en l’elaboració del producte, han contribuït a rebre el títol de millor escumós i a reforçar la trajectòria del “Kripta”, que fa 40 anys que es troba entre els millors escumosos mundials.

FER UN COMENTARI