Sant Joan de Mediona acollirà, el cap de setmana del 26 i 27 de maig, la tercera edició del Medimàgic, un festival de màgia i il·lusionisme que té per objectiu fer arribar aquest art a tota la família i que pren una dimensió internacional amb una Gala el dia 26 que comptarà amb la participació d’artistes de diferents procedències.

“Tindrem màgia pels més menuts; una experiència diferent com el vermut màgic, en el qual la gent veurà actuar de prop tres mags; hi haurà la Gala Internacional de primeríssim nivell i també, el diumenge, una gala amb les joves promeses de la màgia catalana” ha explicat el mag Selvin, enguany director màgic del festival.

A la Gran Gala Internacional, que se celebrarà al poliseportiu Antoni Ramallets, hi participaran 7 artistes, entre els quals destaquen la xinesa establerta als EUA Jade, una primera figura de la màgia internacional, el mag Hausson, reconegut enguany amb el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat o bé la portuguesa Solange Kardinaly. Pel que fa a la Gala de Joves Promeses, serà diumenge al matí al Teatre del Casal Medionenc i hi participaran Christian Cooker, Maga Game, Maria Altés, Magic Girls 16 i Mag Marcel. Les dues gales, la internacional de dissabte i la de joves promeses són de pagament.

El Medimàgic arrencarà, com és tradició, amb un homenatge a un mag en actiu. Enguany serà el Mag Lari el que descobrirà una placa amb el seu nom a la plaça dels Països Catalans. A banda de la Gala Internacional, dissabte la programació es completerà amb vermut màgic a tres restaurants del poble i un espectacle per als més petits a la tarda.

L’alcalde de Mediona, Servand Casas, ha destacat el bon nivell del festival d’enguany i ha inclòs el festival com un actiu més per donar a conèixer el municipi: “estem posant Mediona al mapa en un nou àmbit, el de capital de la màgia” ha conclòs.

Canvis en l’organització

Enguany l’Ajuntament de Mediona ha estat qui ha entomat l’organització del Medimàgic i per fer-ho ha recorregut al mag Selvi com a director de màgia i a una empresa de contractació d’espectacles. Aquest canvi, segons el consistori, es deu al fet que s’ha volgut “professionalitzar” el festival, ja que l’any anterior al·leguen que hi havia hagut alguns problemes amb el so i també a l’hora de passar comptes, a més del fet que l’associació Amics de la Màgia no està constituïda com a entitat i això també ho dificulta.

Posats en contacte amb aquesta associació, es desmenteix la versió de l’Ajuntament: “Estem constituïts com entitat cultural i registrats a la Generalitat des de l’octubre del 2016 i l’any passat no tenim constància de cap incidència tècnica ni de so” expliquen. Pel que fa a la qüestió econòmica parlen de “desacord” entre la seva Associació i l’Ajuntament a l’hora de liquidar l’import referent a la venda d’entrades.

El Medimàgic va néixer a Mediona l’any 2016, organitzat per l’Associació Amics de la Màgia Penedès (formada per una dotzena de mags del territori) i amb el suport de l’Ajuntament amb l’objectiu de retre un homenatge a Ferran Balaguer, mag i veí del municipi mort un any abans.

FER UN COMENTARI