EL Mercat Noucentista de Vilanova creix fins a la plaça Pau Casals

0
583

El veterà Mercat Noucentista que tradicionalment venia productes de l’horta local a preus del segle XIX per celebrar la festivitat de Sant Isidre a la plaça de les Cols, torna diumenge ampliat al carrer del Comerç, la plaça Pau Casals i la plaça de la Diputació, davant del Museu Can Papiol. El mateix museu participarà al Mercat oferint visites guiades gratuïtes (reserva prèvia), hores després que s’hagi celebrat la Nit dels Museus i la Vilanova Shopping Day. Serà entre 2/4 d’11 del matí i les 3 de la tarda.

Jordi Medina, regidor de Promoció de la Ciutat, creu que calia rescatar el Mercat Noucentista de la fase de decadència en què havia caigut i que per aquest motiu s’ha volgut crear un eix vertebrador entre la plaça de les Cols i el Museu.

La plaça de les Cols acollirà el mercat de venda de verdures i hortalisses que organitza l’Associació de Festes de Sant Isidre, amb la participació de més de vint parades, amb paradistes que es vestiran a l’estil de principis de segle XX, usaran balances antigues i els productes es disposaran en cabassos de vímet. Per poder adquirir les verdures i hortalisses caldrà bescanviar en el mateix mercat euros per bitllets antics de pesseta de la República.

Al carrer del Comerç es podran trobar parades de productes artesans com mel, formatge, sabó, pa, embotits, cervesa artesana, ous, menjars ecològics i objectes amb roba de farcell. La plaça Pau Casals acollirà la degustació de vins locals amb porró, gràcies a la col·laboració de la fira Temps de Vi, i una exposició de carros, carruatges i elements decoratius del camp, a càrrec de l’Associació Tres Tombs. També hi haurà una tartana de les que feien servir els amos de les masies per anar al mercat, i un carro de lleteres usat per transportar la llet de les vaqueries. I la plaça de la Diputació es destinarà a una mostra d’oficis antics, amb grups de dones que faran puntes de coixí, cistells de vímet o bufandes de llana.

FER UN COMENTARI