El mes de juny començarà la segona fase de les obres de restauració del Castellot, a Castellví de la Marca. Aquesta intervenció arriba després de la reconstrucció de la torre i servirà per consolidar la capella de Sant Miquel i l’entorn de tot l’edifici.

Les obres es preveu que estiguin enllestides abans d’acabar el 2020 i tenen un pressupost de 175.652 euros. En aquesta segona fase, dirigida pel mateix equip d’arquitectes que es va encarregar de la reconstrucció de la torre, es consolidarà l’església de Sant Miquel, situada a tocar de la torre i es faran treballs d’adequació de l’entorn. Està previst fer una excavació arqueològica per definir els elements estructurals claus, com per exemple, les muralles i també crear un recorregut a un nivell elevat que permeti interpretar i observar les restes.

El Castellot, situat a Castellví de la Marca, és un punt emblemàtic del Penedès. Va ser construiit al segle X, com a torre de defensa de la línia de marca. El novembre del 2018 es van inaugurar les obres de reconstrucció de la torre que es van poder tirar endavant gràcies a un fons europeu FEDER i al Consell Comarcal de l’Alt Penedès. Amb aquesta intervenció es va reconstruir la torre i es va instal·lar un mirador al capdamunt.

FER UN COMENTARI