El Microvi es farà coincidir amb el millor dia del calendari lunar per als tastos

0
880
L’alcalde Oriol de la Cruz i el regidor Lluís Carsí, a la presentació.

Per cinquè any, l’Ajuntament d’Avinyonet organitza el Microvi, l’original mostra vinícola exclusiva per a cellers petits, que fan produccions reduïdes i, per tant, que elaboren vins que són difícils de poder tastar. Una proposta única a Catalunya, per la qual l’any passat van desfilar 2.500 persones, la meitat dels quals aplegats a la Mostra de petits cellers que es fa cada any a l’Arboçar. En aquest cas serà el dissabte 27 d’abril, en horari de matí i tarda, i s’hi podran tastar una trentena de vins. Les novetats principis d’aquesta mostra són dues: en primer lloc, el preu d’entrada, que s’apuja de 15 a 20 euros, per tal de regular l’accés ja que segons explica el regidor Lluís Carsí “cada cop anem a buscar vins més complexos i perquè l’any passat vam arribar al límit d’afluència”. Hi van passar 1.200 persones i en tractar-se de cellers que produeixen poques ampolles, es van acabar les existències. En compensació, el descompte per la compra de vins s’apuja de dos a tres euros. Com cada any, l’entrada dona accés lliure a tastar tots els vins de la mostra, fins i tot permet entrar i sortir del recinte diverses vegades al llarg del dia. La segona novetat és que enguany els vins convidats són quatre de diferents regions de França: la Borgonya, la Provença, Beaujolais i el Rosselló.

L’altra esdeveniment que s’ha convertit en referent al país és la Nit dels Sumolls (24 d’abril), que ha passat dels 14 cellers de fa quatre anys als 30 d’enguany. “No falta pràcticament cap dels cellers que elaboren sumoll a Catalunya”, ha dit Carsí. L’aforament hi està limitat a 150 persones i es farà al monestir de Sant Sebastià dels Gorgs. L’accés a tots els actes es pot comprar anticipadament mitjançant el web www.turismeavinyonet.cat.

El Microvi començarà l’11 d’abril amb un tast de vins naturals a les Gunyoles. El seguirà el dia 13 un acte nou, Joc de vins, a Cantallops, que és una mena de joc d’escapada en què a partir d’una ampolla de vi cal desxifrar una sèrie d’enigmes, en grup. També hi haurà el tast de vins d’àmfora (14 d’abril, a Avinyó Nou), passat Setmana Santa el tast de vins del Massís del Garraf (25 d’abril, a Can Ràfols dels Caus), la Winifest a Avinyó Nou (28 d’abril), el sopar de vins i caves d’Avinyonet maridats amb plats cuinats per la Societat La Parra (Avinyó Nou, 3 de maig) i una caminada d’orientació de cloenda per Can Mitjans (4 de maig).

Les dates de tots els actes s’han triat en funció del calendari lunar, atès que segons explica Carsí, en anys anteriors alguns elaboradors havien notat que els seus vins no tenien el millor gust “i hem decidit adaptar-nos als dies favorables per poder degustar millor els vins”.

Per a l’alcalde Oriol de la Cruz, el Microvi “és el pal de paller del municipi” i també “l’obertura a la primavera en mostres i activitats” a tota la vegueria Penedès.

FER UN COMENTARI