El molí paperer de Cal Xerta, futur centre d’interpretació del paper a Sant Pere de Riudebitlles

0
668

L’Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles està duent a terme un projecte per transformar l’antic molí paperer de Cal Xerta en un Centre d’Interpretació del Paper a Sant Pere de Riudebitlles. El projecte està inclòs dins l’operació Penedès 360º i proposa la utilització del paper com a element principal en tota la intervenció de l’edifici.

Amb ell, l’Ajuntament vol posar en valor la història del municipi, i alhora pretén que empreses, emprenedors, artistes i entitats locals puguin beneficiar-se d’aquest nou equipament, que compta amb la implicació del Museu Molí Paperer de Capellades, del Centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit i del Camí del Riu.

El projecte preveu una part museística que farà pedagogia de l’art en la elaboració del paper; i la recuperació de maquinària, d’una roda hidràulica que permetrà veure tot el recorregut del procés, amb una inversió total prevista de 750.000 euros. Al nou centre d’interpretació s’hi faran actuacions artístiques, tallers d’arts, exposicions, presentacions, serà casal d’emprenedors. etc.

L’edifici de Cal Xerta se situa a la façana fluvial del centre històric de Sant Pere, al camí de baix, adossat a un barranc del riu, i forma part de la xarxa de molins paperers de Sant Pere i del patrimoni riudebitllenc.

FER UN COMENTARI