El Montcau de Gelida recull 600 firmes exigint restablir la 2a línia de P3

0
327

L’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de l’escola Montcau de Gelida ha recollit 600 firmes de persones que reclamen l’obertura d’una segona línia de P3 per al curs que ve, en compliment amb el compromís adquirit anys enrere pel Departament d’Educació de la Generalitat, i que al curs que ve no té intenció de complir.

Des del curs escolar 2018/19, Gelida només compta amb tres línies d’educació infantil perquè arran del descens de la natalitat i de l’escassa projecció de naixements, el Departament va decidir eliminar-ne, una de les quatre existents. Com que a Gelida hi ha dues escoles, Educació es va comprometre a alternar les tres línies restants: cada any un dels centres en tindria dues i l’altre, una. Això ha estat així durant quatre cursos, però de cara al 2022/23 ha decidit mantenir les dues línies per al col·legi Les Fonts i només una al Montcau, talment com al curs que aviat s’acabarà.

Ho van saber tot just dos dies abans de la jornada de portes obertes i a l’inici del període de preinscripcions, justificant-ho per l’inici de les obres d’enderrocament del centre. Un cop acabat el període de preinscripció, hi ha hagut 38 preinscripcions a P3 pel Montcau, que només disposa de 20 places, de manera que n’hi haurà 18 que s’hauran de matricular a Les Fonts sense haver-la triat com a primera opció. El total de preinscripcions a Gelida ha estat de 68, per tant, de retruc, Educació no complirà amb la nova ràtio anunciada de vint alumnes per aula a l’escola Les Fonts (en seran 24). A més a més, des de l’AFA denuncien que l’alumnat de l’escola Montcau patirà la minva de recursos educatius (reducció de professionals d’atenció educativa, de plantilla del professorat, etc.).

L’AFA ha intentat posar-se en contacte amb els Serveis Territorials del Departament per intentar revertir-ho i com a única resposta han rebut “silenci administratiu” i tampoc el Departament o l’Ajuntament han fet res per solucionar-ho, asseguren.

Recordem que al gener el Departament d’Educació va comunicar que enderrocaria l’edifici del Montcau (perquè està construït sobre uns terrenys inestables) per construir un edifici nou, que seguiria tenint dues línies per curs. Els terminis encara no s’han fet públics.

FER UN COMENTARI