El Most Festival 2019 bat el rècord de públic: 5.300 persones

0
1032
Jordi Escofet va rebre el premi a la millor promocional, per un audiovisual de la DO Penedès.

La gran guanyadora de l’edició 2019 del Most Festival és Vitis Prohibita, La Retour des Cépages Résistants, d’Stéphan Balay, que va rebre el Gran Premi del Jurat, valorat en 3.000 euros. El jurat estava format per Audrey Doré, guanyadora del premi a la millor sommelier de Catalunya; l’escriptora i crítica especialitzada en cinema Núria Vidal; Casimiro Torreiro, programador del Festival de Màlaga; Joan Asens, membre de la Junta de l’Associació Prioritat; i Pilar Sanmartin, viticultora del Celler Bàrbara Forés.

Els films guanyadors de la secció Collita 2019 van ser Celler cooperatiu de Gandesa. Testimonis, d’Oriol Gràcia i Esther Benet (premi vi català, valorat en 1.500 euros); El vino, el mundo y nosotros, d’Antonio Lobo (premi a projecció internacional, valorat en 1.500 euros); Vinho, d’André Laranjinha (premi al millor documental); Patchwork, de María Manero Muro (premi a la millor ficció); DO Penedès. 2700 anys, del vilafranquí Jordi Escofet (Punt TV), premi a la millor promocional, perquè “convida a conèixer i a disfrutar”; i L’invisible, de Sergey Tsoller (Premi Arrels).

El Jurat de la secció Brot, format per l’actor Josep Julien, el professor de cinema Jordi Sánchez- Navarro i la realitzadora Mònica Rovira va lliurar el Premi Brot 2019 a Demasiado lejos para oírlo todo, d’Héctor Montaño, valorat en mil euros.

Finalment, el Premi del Jurat Jove va recaure en Vaca, de Marta Bayarri, mentre que Pizza (valorat en mil euros), d’Aitor de Kintana Moraza i Iñaki Rikarte Egidazu, van rebre el Premi del Públic.

L’acte de cloenda i lliurament de guardons de la novena edició del Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava va tenir lloc diumenge al vespre a Vilafranca, en el transcurs del qual es van atorgar també els premis honorífics a l’actriu Assumpta Serna i al director Ventura Pons, en reconeixement a la seva dilatada trajectòria cinematogràfica. Durant el Most 2019 s’ha fet rècord d’espectadors, en arribar als 5.300, després dels deu dies de festival al Penedès, quasi 500 persones més que al 2018, i amb un increment de públics d’arreu de Catalunya.

Entre les activitats que més èxit han tingut hi ha la fórmula dels tastos amb pel·lícula i també el Most als Cellers. A més, s’ha observat que cada cop hi assisteix més públic vinculat al món vitivinícola, que mostra el seu interès pel cinema del vi i el cava.

FER UN COMENTARI