El Nadal comença a Canyelles

0
1175

La Fira de Santa Llúcia de Canyelles arriba enguany a la 16a edició carregada de novetats i activitats familiars, amb la previsió de repetir almenys les 75.000 visites de l’edició passada. El segon mercat de Nadal més gran de Catalunya tindrà més de 350 parades (el límit permès pel Pla de Seguretat) de productes nadalencs, tradicionals, de jardineria, artesania i alimentació, i es complementarà amb un programa d’actes molt extens, com exposicions, tallers infantils, cantades de nadales, l’Arbre dels Desitjos, l’escudella de Nadal (se’n repartiran més de 9.000 racions), la haima del Patge Vibó, la Casa del Pare Noel, la zona infantil del Pol Nord, el Tió Gegant, i per segon any, la Botiga del Nadal.

L’encert de la data

L’alcaldessa Rosa Huguet explica que un dels grans encerts de la fira és la data en què se celebra, l’1 i 2 de desembre: “és una fira que ens ve molt de gust perquè està a l’inici de la campanya de Nadal i encara no està tan vist tot”.

Entre les novetats d’enguany destaca la presència de l’il·lustrador Francisco Ibáñez i de la monja dominica Sor Lucía Caram, que inaugurarà la fira. Altres novetats seran una exposició-concurs de diorames a l’Artífex; la presència d’Itàlia i d’Alemanya com a països convidats, amb representació oficial de la població agermanada  de Castelvecchio  Subequo (un xef italià cuinarà pasta carbonara per a 400 persones i pizza fritta) i d’Adelschlag, que ha demanat l’agermanament amb Canyelles; una exposició de Lluís Amaré dedica a Mortadelo i Filemón; un castell de focs dels 16 anys de Fira; l’elecció per primer cop de de l’escudellaire d’honor, que recaurà en el canyellenc Llibert Rovira.

Fira solidària

La solidaritat és un altre dels pilars de Santa Llúcia a Canyelles. A banda del pessebre gegant a favor de la Marató de TV3, que es pot visitar al Casal, també hi ha l’acció del Grup Dona a favor d’Unicef o l’exposició del Nadal Rosat a benefici del càncer. A més, hi haurà el Carrer dels Peluts, amb parades del Centre d’Acollida d’Animals de la Mancomunitat Penedès-Garraf, per promoure l’adopció d’animals.

Aparcaments i busos

Per facilitar l’accés a la fira, sobretot en les hores punta, enguany hi haurà més zones d’aparcament (14 en total), amb la novetat del costat del pàrquing de l’escola Sant Nicolau.

A més, l’Ajuntament manté el servei d’autobusos llançadora gratuïts des de Vilanova i Vilafranca, que funcionarà durant els dos dies de Fira, amb sortides cada dues hores des de l’estació d’autobusos vilafranquina i des de l’estació de trens vilanovina.

FER UN COMENTARI