El Noia guanya la seva segona Lliga Catalana d’hoquei patins

0
121
L'equip i l'afecció, celebrant el títol al mig de la pista (foto: Ràdio Sant Sadurní).

Immens el CE Noia Freixenet d’hoquei patins, que diumenge al vespre va guanyar contra el totpoderós FC Barcelona la seva segona Lliga Catalana. En una final apassionant, en què sempre va anar a remolc del Barça, els de Sant Sadurní van remuntar en deu minuts el 2-0 i es va acabar imposant per 2-3, per celebrar un títol amb tota l’afecció sadurninenca que s’havia desplaçat a Palau de Plegamans-Solità.

La fase final de la lliga catalana va mostrar la versió del millor Noia. Un equip lluitador, que mai dona el seu braç a tòrcer, que lluita totes les boles i que mai es dona per vençut. El Barça va avançar-se al minut 10 i a principis de la segona part marcava el segon. El dia abans, a les semifinals el Noia ja havia aixecat un 2-0 davant del Parlem CP Calafell, i ara, en un final èpic, ho va tornar a fer. Al minut 35 el nou fitxatge Humberto Mendes va marcar el primer, de xut llunyà que va sorprendre el Barça. Al 45, Xavi Costa va empatar de penal tirat per l’escaire. Faltaven cinc minuts i començava de nou el partit. Els blaugranes anaven a totes, hi havia “amenaça” de pròrroga, fins que a manca d’1′ 26” Costa consumava la remuntada amb un xut que, com el del 2-1, es va beneficiar d’algun rebot. Amb cinc jugadors sobre pista, el Barça va pressionar fins al final, però els de Sant Sadurní es van saber tancar i fer de la porteria un fortí. Blai Roca, el porter, va ser un dels millors del Noia durant tot el partit. Els homes de Pere Varias van poder celebrar la seva primera Lliga Catalana des de 1989.