El nou equipament juvenil de Vilafranca es diu La Nau

0
1053

La Nau. Aquest és el nom que tindrà l’espai de joves de l’antic mercat municipal de la Pelegrina, ara rehabilitat, després del procés participatiu en què el jovent de Vilafranca va poder votar entre les diferents propostes de nom presentades en els tallers creatius amb joves. Dissabte passat va tenir lloc l’acte de descoberta del nom i en les properes setmanes se’n farà la inauguració oficial.

 

La campanya de votació del nom estava oberta a joves de Vilafranca d’entre 14 i 30 anys, que podien votar les urnes instal·lades a diferents espais de la vila o via formulari al web de Joventut de l’Ajuntament. En total van votar 1.225 persones, i el nom triat, La nau, va ser l’opció de 497 votants.

 

El regidor de Joventut, Miquel Medialdea, va dir que a partir d’ara l’Ajuntament hi programarà un seguit d’activitats dirigides, amb la idea que “d’aquí un temps, siguin els usuaris els que ens ajudin a definir els usos d’acord amb les necessitats que es vagin marcant com a prioritàries”. De moment hi haurà espai de cant, s’hi faran balls moderns, el club de l’invent, teatre, percussió, el club de lectura i escriptura, un cicle d’activitats sobre mobilitat internacional, entre altres. Obre de dilluns a divendres, de les 2/4 de 5 de la tarda a 2/4 de 10 del vespre e els dissabtes de 10 del matí a 2 del migdia i de 5 de la tarda a 2/4 de 10. El jovent hi pot trobar un espai d’estudi i treball, espai de dinamització; viver d’entitats i projectes juvenils; una programació estable d’activitats, exposicions, bucs d’assaig musical, etc.

 

L’alcalde Pere Regull va recordar que el projecte inicial, “aprofitant la llei de barris, era fer un gran centre cívic entre la plaça Pau Casals i Doctor Bonet, però per problemes econòmics de la Generalitat i del seu finançament, no ha estat possible” i s’ha optat per espais diferenciats, amb la qual cosa entén que la joventut hi ha sortit guanyant perquè “ha sortit un espai més particularitzat per als joves, però amb un gran auditori i sales que donaran ús a les necessitats del barri”.

FER UN COMENTARI