Dos “nous” Junts per Catalunya aterren a la vegueria Penedès

0
1191
Mireia Juanola, portaveu de la nova candidatura

Aquesta tarda s’ha presentat a la vegueria Penedès una candidatura d’última hora del nou partit de Carles Puigdemont, que té per objectiu principal “aconseguir la República catalana”. La candidatura es diferencia d’una altra candidatura de Junts al territori, que en aquest cas és encapçalada per Robert Monzonis, actual regidor de Cubelles. Ambdues candidatures es presenten a les executives de la vegueria Penedès, única vegueria de Catalunya que compta amb dues candidatures de Junts diferents.

Mireia Juanola, portaveu de la segona candidatura al territori, comentava que el seu nou projecte aglutinarà persones provinents de diferents sectors però sobretot de Convergència, el PDeCAT i el que fins ara era Junts per Catalunya sota una nova candidatura “independentista, transversal i completament democràtica” per continuar “el procés que vam engegar ara fa deu anys i que ens ha dut tants maldecaps”.

La candidatura agrupa adhesions de tota la vegueria, provinents de diversos grups sobiranistes i de la societat civil. La coordinadora Mireia Juanola s’acompanya de Marta Pastor, Rosa Maria Quintana i Joel Luna. Joan Gómez, membre del nou partit, afegia que els càrrecs representatius s’han escollit de manera democràtica i assegura que dins el partit “s’hi troben membres provinents del liberalisme però també de sectors independentistes d’esquerres”.

Juanola reconeixia que “fins ara tots estem força cansats i decebuts i és bon moment per qualsevol cosa nova, no veiem que aquest partit sigui una escissió d’altres sinó un projecte transversal i nou. Creiem que la gent té ganes de cares noves i candidats disposats i hem mirat de no excloure ningú. El que volem és viure en un món millor”.

El nou Junts per Catalunya acotat a l’àmbit de vegueria neix, segons apuntava Gómez, “del consens entre homes i dones que ens vam conèixer virtualment fa una setmana i que compartim la voluntat de fer una confrontació intel·ligent, com diu el president Puigdemont, reconsiderant alguns dels pactes locals”. En aquesta línia, la portaveu afegia que “volem construir República des del territori i per al territori, des de tots els àmbits i nivells. Volem recollir el talent, expertesa i inquietuds de la gent per construir la República de baix a dalt”.

La candidatura de Juanola hauria sorgit aquesta darrera setmana per algunes desavinences amb la formació de la primera candidatura de Robert Monzonis.

FER UN COMENTARI