El nou PSC de Kenneth Martínez es fa fort al Vendrell, però haurà de buscar pactes

0
422

Amb 7 regidors, el Partit dels Socialistes ha guanyat el frec a frec amb Som Poble-ERC (6). El nou PSC de Kenneth Martínez ha aconseguit tres regidors més que el 2014, però haurà de buscar pactes per poder governar. El seu soci de govern fins ara, el PDeCAT liderat per Eva Serramià ha obtingut 2 regidors, un menys que ara fa quatre anys. Ciutadans ha mantingut els 3 regidors que tenia i Podemos n’ha perdut un i s’ha quedat amb un únic representant. El PP, igual que ha passat a les capitals de comarca veïnes (Vilanova i Vilafranca), ha perdut els dos regidors que tenia i s’ha quedat sense representació.

Sense rastre de PxC

Plataforma per Catalunya tenia en aquesta darrera legislatura 2 regidors a l’Ajuntament del Vendrell, però en aquests comicis el partit xenòfob no es presentava sota aquestes sigles; el seu actual líder, August Armengol no hi concorria i el regidor Joan Carrasco, va impulsar una secció local del partit Som Identitaris (SOMI), mentre que altres membres de la formació van fer costat a VOX, que també presentava candidatura al Vendrell. Ni Somi ni VOX han aconseguit representació.

Entren Primàries i Agrupació Veïnal de les Platges
Qui sí que ha aconseguit representació tot i ser la primera vegada que es presentaven a les eleccions han estat Primàries el Vendrell, encapçalat per l’exalcalde socialista Josep M. Llasat, i l’Agrupació Veïnal Platges-FIC, amb Severiano Matamoros com a cap de llista. Ambdues formacions han obtingut un regidor.

 

FER UN COMENTARI