El nou servei de bus interurbà de Vilafranca incorporarà el bus a demanda

0
1245
El nou servei arrencarà aquest dijous 1 de juliol. // LA FURA

Aquesta setmana el Tinent d’Alcalde de l’àrea de Serveis Centrals i Hisenda i regidor d’Hisenda, Serveis centrals i Projectes estratègics i mobilitat de Vilafranca, Aureli Ruiz; juntament amb el director general de l’empresa Autocars del Penedès, Josep Sivill, han presentat el nou servei de bus interurbà que arrenca el seu funcionament aquest dijous 1 de juliol.

“Vam fer un concurs públic per la gestió del bus, i finalment hem acordat que l’empresa encarregada sigui Autocars del Penedès mitjançant un contracte de deu anys” apuntava el regidor. “Amb aquest canvi d’operador també hi ha un canvi d’imatge (els busos blaus antics donaran pas a nous busos vermells), una renovació dels autobusos, que passaran a ser híbrids per complir els nostres objectius de sostenibilitat, i tot un seguit de canvis i millores que suposen una inversió de quatre milions d’euros”.

A partir de l’agost s’incorporarà el bus a demanda. // LA FURA

El nou servei mantindrà, de moment, les mateixes dues línies amb les seves parades i horaris, però a partir de l’agost incorporarà noves iniciatives, com un servei de bus “a la carta”. Segons Josep Sivill, aquest servei de bus a demanda “farà que el transport s’adapti a la ciutadania i no al revés, enfocant-se en les persones”. En aquesta línia, Sivill afegia que la seva empresa “impulsarà un espai bus de trobada, que serveixi per compartir inquietuds i per museïtzar la tasca d’Autocars del Penedès a la zona i enaltir la importància de la mobilitat col·lectiva”. Aquest espai se situaria al carrer Pere III, 26.

La intenció del nou operador és “socialitzar amb els usuaris” per conèixer-ne les necessitats, i també vetllar per una mobilitat més sostenible. La gent gran i les persones amb mobilitat reduïda tindran accés al bus de manera gratuïta, i a mida que es vagin observant les necessitats i interessos de la ciutadania s’aniran afegint canvis i millores, com aquest servei a demanda, modificacions horàries o l’adhesió o supressió de busos. El servei compta amb dos autocars híbrids i un de reserva, i a partir de finals d’any podria incorporar-ne més.

FER UN COMENTARI