Dimecres passat els alcaldes i alcaldesses dels municipis que conformen el Pacte del Penedès Marítim (Cunit, Calafell, El Vendrell, Cubelles, Sitges, Sant Pere de Ribes i Vilanova i la Geltrú), així com els consells comarcals del Baix Penedès i el Garraf van reunir-se a Calafell per subscriure l’acord rubricat a finals de l’anterior mandat i es van comprometre a “reprendre i començar a planificar accions per tal que la Generalitat contempli ja en els nous pressupostos que està elaborant solucions per al territori”.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, va actuar de portaveu i va explicar que amb aquesta  primera trobada, els nous representants sorgits de les eleccions municipals van acordar treballar conjuntament per aconseguir que la Generalitat es comprometi a bonificar el peatge de la C-32.  Ferré va insistir que el que es reclama és la gratuïtat del peatge de Cubelles i una bonificació del 50% en el peatge de Vallcarca, tal i com s’aplica en d’altres indrets del país com l’AP7 o bé el túnel del Cadí. Els alcaldes i presidents del Consells Comarcals denuncien el preu desorbitat del peatge de la C-32, que fa que la carretera C-31 suporti un trànsit de prop de 25.000 vehicles diaris i una xifra inacceptable d’accidents, inclosos nombrosos atropellaments. Per altra banda, el Pacte del Penedès Marítim també demana millores en el transport públic, especialment en el servei de trens de Rodalies.

Els alcaldes i presidents comarcals van acordar entrevistar-se properament amb el conseller de Territori i Sostenibilitat com amb el d’Economia:  “Ara és el moment en què podem incidir en el pressupost de la Generalitat i volem aprofitar-ho per aconseguir una plasmació de la voluntat que pugui tenir el govern català de trobar una solució”, segons Ferré.

Si aquest nou intent d’acord amb la Generalitat no fructifica, les autoritats locals del Penedès Marítim anuncien noves mesures de protesta i no descarten augmentar la contundència de les que s’han fet fins ara. Sense precisar detalls, pensen, per exemple, en portar les marxes lentes de vehicles a Barcelona.

FER UN COMENTARI