El pacte sociovergent dona la presidència del Consell Comarcal del Garraf a Abigail Garrido

0
250
Abigail Garrido.

Abigail Garrido, alcaldessa de Sant Pere de Ribes, va ser escollida divendres al migdia com a presidenta del Consell Comarcal del Garraf en el ple de constitució celebrat a la Masia d’en Cabanyes de Vilanova. Garrido, que va guanyar les eleccions amb majoria absoluta a Sant Pere de Ribes, va sumar al Consell Comarcal 17 vots, els del seu PSC (11) i els de JxCAT (6). La resta de partits van votar el propi candidat: van treure 7 vots ERC, 3 la CUP, 3 Cs, 1 Construïm i Som VNG i El Comú Guanyem es van abstenir.

Durant la sessió, Garrido va dir que que assumia la presidència “amb voluntat i vocació de servei públic”, amb voluntat de “diàleg” i d’arribar a “l’entesa amb els municipis i amb els sectors econòmics i socials”. Les seves prioritats per al quadrienni 2019/23, va dir, “se centraran el desenvolupament de polítiques socials, d’acord amb la Llei de Serveis Socials i el seu desplegament al territori i al Sistema Català de Serveis Socials, per a incidir i millorar la resposta a les demandes socials, així com la concertació de polítiques de la salut i demandes existents per a vehicular-les a través del nou Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i Garraf, la continuïtat del Pacte per l’ocupació del Garraf i el Consell d’Alcaldies com a espai de debat, d’estratègia i futur, entre d’altres”.

Mònica Gallardo (JxCAT) va afirmat que “treballarem amb totes les forces del Garraf i garantirem l’equilibri territorial prioritzant els serveis socials, l’atenció a la infància i l’adolescència, el patrimoni i la cultura i el desenvolupament de la comarca, d’acord amb l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible”.

Marta Guinda (CUP) i Jacob Capardón (ERC) van lamentar que no s’hagués format un govern republicà, i Narcís Pineda (En Comú Guanyem), que no s’hagués format un govern d’esquerres. A Esther Rodríguez (Construïm) li hauria agradat “escoltar un posicionament a favor de l’exercici del dret a decidir” i espera que el fet que el Consell estigui presidit per una dona “ens faci guanyar en mirada feminista”. Ester Franco (Som VNG) va defensar “el caràcter públic dels serveis de les persones amb la implicació d’aquesta institució, per garantir els drets bàsics” de tothom. I Erica Quintero (Cs) va dir que “el Consell ha de vetllar pels drets de tots els ciutadans i ciutadanes de la comarca” i que calia “potenciar el que ens uneix per avançar en positiu”.

FER UN COMENTARI