El grup municipal Vilafranca en Comú ha exposat avui en roda de premsa el seu rebuig davant l’ampliació de la B-40 entre Abrera i Sant Sadurní, tram conegut també amb el nom de Quart Cinturó.

Des de VeC s’ha demanat al grup parlamentari de Catalunya en Comú Podem que s’insti el Govern de la Generalitat per tal que es retiri aquesta modificació viària. El diputat dels comuns, David Cid, mostrava el seu desacord davant el modus operandi amb el qual s’ha elaborat el Pla de Desenvolupament Urbanístic que proposa l’ampliació de la B-40: “No s’està tenint en compte l’impacte d’aquestes modificacions al territori penedesenc i el pla no s’ha fet amb l’aprovació del territori que afecta directament. El govern de la Generalitat va començar malament en l’elaboració d’aquest pla però ara li oferim la possibilitat de rectificar els errors”.

Per a Toni Peñafiel, regidor municipal, les reformes del Quart Cinturó són innecessàries: “La millor manera d’invertir els diners de la ciutadania no és desdoblant l’autovia, sinó que primer caldria valorar els efectes de la possible gratuïtat de l’AP-7, noves infraestructures (tercer fil) o una ampliació dels serveis regionals entre Vilafranca i Barcelona i a la R8, entre Vilafranca i Martorell”.

Aquestes alternatives, segons Peñafiel, serien “més assequibles econòmicament i més eficients ambientalment i social”; i per a Cid tindrien més sentit que una ampliació de la carretera feta només a partir de les necessitats d’altres territoris.

El regidor Ramon Marrugat ha afegit que a la comarca de l’Alt Penedès hi ha “consens pel què fa a l’oposició del Quart Cinturó, que ha quedat palesa des de partits, diversos col·lectius i el mateix Consell Comarcal”.

Per als comuns, l’ampliació de la B-40 suposaria una incongruència tenint en compte que encara s’està redactant el Pla Territorial del Penedès i aquest es podria veure modificat en funció del cinturó; i no al revés.

Demà el grup parlamentari Catalunya En Comú Podem presentarà la seva proposta d’aturada a la resta de grups parlamentaris, i esperen obtenir el suport necessari per evitar que l’ampliació es tiri endavant.

FER UN COMENTARI