El Parlament es compromet a crear una línia de bus Alt Penedès-UAB

0
1934

Dimecres al matí el Parlament de Catalunya va aprovar crear una línia d’autobús que viatgi des de la comarca de l’Alt Penedès fins a la Universitat Autònoma de Barcelona, a Bellaterra (al costat de Sant Cugat del Vallès). La petició d’aquesta línia de bus fa molts anys que es demana per part de diversos partits polítics, col·lectius i grups d’estudiants, que fins ara es veien obligats o bé a utilitzar cotxes privats o bé a utilitzar els trens de rodalies de l’R4, que es caracteritzen pels seus nombrosos retards i averies i que a causa de les males comunicacions forcen l’alumnat a fer transbord a Martorell per agafar els trens de l’R8 en direcció a la universitat.

A més, els horaris dels trens i l’espai temporal del transbord, que sovint ronda la mitja hora, dificulta que els estudiants puguin compaginar la seva vida acadèmica amb la vida personal i laboral. Així, des de la Plataforma Estudiantil BusUAB s’ha fet una recollida de més d’un centenar de firmes d’estudiants que reclamaven aquesta línia de bus, i que han estat entregades a la diputada d’Esquerra Republicana Rut Ribas.

El projecte ja havia iniciat els seus tràmits l’any 2018 amb mocions presentades per part dels grups de Junts per Catalunya a proposta de la JNC.

La diputada republicana va reunir-se amb la Direcció General de Transports per comunicar aquesta necessitat; i des de la Direcció General de Transports es van comprometre a incloure al nova línia als pressupostos de la Generalitat per aquest 2020. Ribas va entrar una proposta de resolució al Parlament, que es va votar el passat mes de desembre en comissió i va ser aprovada per unanimitat.

Ribas afirma que aquesta línia “potenciarà el transport públic i permetrà als estudiants accedir a la universitat per menys cost”. La nova línia de bus, que suposa una fita històrica, tindria parada a la comarca als municipis de Vilafranca i Sant Sadurní.

FER UN COMENTARI