El PasBus del Vendrell atén més viatgers i redueix la contaminació i el trànsit

0
445
AJUNTAMENT DEL VENDRELL

Aquesta setmana l’Ajuntament del Vendrell ha donat a conèixer els canvis que ha suposat la implantació del PasBus, un servei de transport públic flexible que es va estrenar el 15 de novembre. Segons l’ens, aquest nou sistema ha estat “tot un encert” perquè, a banda de realitzar 22 viatges diaris més que les línies regulars que hi havia abans, s’adapta a les necessitats reals del municipi, que precisament té la població força dispersada en diferents nuclis i urbanitzacions.

Així, i amb l’increment de viatgers-usuaris que ha suposat el PasBus, s’ha produït una reducció del 37% dels quilòmetres recorreguts pels vehicles anteriors i un 70% de les hores de circulació, de manera que el servei actual és “més eficient, redueix la contaminació i el trànsit de vehicles pel municipi i millora l’atenció dels viatgers amb trajectes més curts i directes, donant servei a urbanitzacions on abans no hi arribava transport públic”.

El 74% dels viatgers que en fan ús són, precisament, de les urbanitzacions vendrellenques, sobretot de l’Oasis i els Masos de Coma-ruga. L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, i el regidor de Transport, Rubén Gràcia, comenten que aquestes dades animen l’ens a “plantejar l’ampliació d’aquest servei de bus flexible en un futur immediat”.

FER UN COMENTARI