L’Ajuntament de Vilafranca ha impulsat la remodelació del pavelló de la Gamba de la zona esportiva, que començarà el primer trimestre del 2019. Per Anna Doblas, regidora d’Esports, les obres de millora sorgeixen d’una “necessitat evident, ja que la zona esportiva acull unes 2.800 persones cada dia i calia ampliar espais i incrementar la qualitat dels seus usos”.

La remodelació implica la construcció d’un nou edifici adossat al pavelló actual, que inclourà tres pistes de 32×20,5m i una pista gran (resultat de les tres pistes unides) de 61,5x32m; totes segons les mides reglamentàries. A més, l’alçada serà de nou metres, cosa que facilitarà els entrenaments i competicions dels clubs de rítmica i voleibol.

Les grades del nou espai, per a 320 persones, quedaran separades de la pista perquè es construiran a una planta alçada de 620 metres, on es podrà accedir a través d’unes escales i un ascensor. El regidor de Territori, Serveis Urbans i Medi Ambient Josep M. Martí destacava la “multifuncionalitat de l’edifici, ja que es disposarà d’unes cortines que permetran fer una distribució d’espais segons les necessitats del moment”: es podrà disposar de la pista gran per a competicions, de les tres pistes per a competicions o entrenaments i, en cas de coincidir més de tres grups o equips alhora, l’espai es pot dividir de manera horitzontal i vertical, aconseguint fins a 6 pistes d’entrenament.

La remodelació també inclou quatre vestidors col·lectius, tres vestidors tècnics i tres magatzems. L’estructura de l’edifici serà externa, i per tant quan s’hagin de fer reparacions no s’hauria d’interrompre l’activitat interna. De la mateixa manera, les obres no afectaran el funcionament de l’equipament actual.

El pressupost inicial d’aquests canvis és de 3.342.000 euros, tot i que el pla encara no és del tot definitiu. Franciso Romero, tinent d’Alcalde d’Acció Territorial i Serveis Urbans, apuntava que malgrat estar sortint de la crisi les repercussions es fan notar, i a l’Ajuntament s’aplica una mesura de control i precaució per evitar situacions de baixes temeràries: no s’accepten propostes empresarials que suposin més del 20% de descompte de l’import estimat.

Es preveu que les obres finalitzin a inicis de la temporada esportiva del 2019, entre els mesos de setembre i octubre.

FER UN COMENTARI