El pavelló del CE Vendrell, quasi a punt per acollir els Jocs Mediterranis 2018

0
1142
Poblet i Ballesteros fent entrega de la placa del nou pavelló a Eva Serramià.

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i el president del Comitè Organitzador dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018, Josep Fèlix Ballesteros, que també és alcalde de la capital tarragonina, van visitar ahir dijous les obres de reforma i ampliació que s’estan duent a terme al pavelló del Club d’Esports Vendrell, que serà subseu de les proves d’handbol femení del 23 al 30 de juny.

Els treballs, finançats amb una subvenció d’1,2 milions d’euros aportada per la Diputació de Tarragona, permetran modernitzar les instal·lacions i adpatar-les a la normativa actual. L’actuació, que encara la seva recta final, s’ha centrat en la substitució de la coberta de fibrociment per una de nova, la construcció de nous accessos i de sis vestidos, la renovació del quadre elèctric, l’eliminació de barreres arquitectòniques, l’ampliació de l’aforament de la grada i l’habilitació d’espais per la premsa.

Durant la visita l’alcaldessa en funcions del Vendrell, Eva Serramià, va assegurar que els Jocs Mediterranis no només contribuiran a projectar la capital del Baix Penedès en el mapa internacional sinó que també deixaran el llegat d’unes instal·lacions d’alt nivell que permetran continuar acollint importants esdeveiments esportius.

Josep Poblet va reconèixer que el retard en les obres, a causa d’una complexe acció jurídico-administrativa, “ens havia fet patir”, però va agraïr l’esforç amb què totes les parts han treballat per accelerar el procés. Un esforç, va afegir, que ha tingut la seva recompensa amb “un equipament que quedarà per als pròxims 40 anys i que ha suposat la tercera inversió més quantiosa dels Jocs, després de Tarragona i Reus”.

Joan Fèlix Ballesteros, per la seva part, va voler destacar el treball en xarxa dut a terme entre ciutats i comarques per titar endavant els Jocs Mediterranis. “Un treball”, va recalcar, “que ens ha fet veure que junts som capaços de generar grans projectes pel país i pel món”.

42 anys després
La història del Pavelló del Club d’Esports Vendrell es remunta a l’any 1973, quan es va inaugurar la pista sense cobrir. Entre 1975 i 1976 es va realitzar la segona fase s’obres per convertir-se en el pavelló actual. 42 anys després, i gràcies a un contracte d’usdefruit de 45 anys signat amb l’Ajuntament, s’han dut a terme unes obres de remodelació que permetran disposar d’un equipament adaptat als nous temps.

Durant una setmana, entre el 23 i el 30 de juny, el pavelló acollirà una vintena de partits que enfrontaran deu seleccions: Espanya, Eslovènia, Grècia, Itàlia, Portugal, Montenegro, Sèrbia, Turquia, Macedònia i Egipte.

FER UN COMENTARI