El PDeCAT es queda sol en la seva proposta de llista unitària sobiranista a Vilanova

0
1165
Blanca Albà i Neus Lloveras (foto: ACN).

El nou PDeCAT va formular dijous de la setmana passada una proposta que va tingut un recorregut molt breu: una candidatura unitària de totes les forces sobiranistes de Vilanova de cara a les eleccions municipals de 2019. I proposava un nom i tot: Junts per Catalunya de Vilanova. La integrarien el propi PDeCAT, la CUP, ERC i Som VNG. Però la proposta ha descarrilat abans de començar negociacions, ja que a través del twitter mateix, ipso facto totes les seves possibles aliances hi van donar carbasses.

Blanca Albà, l’alcaldable del PDeCAT, fins i tot es va mostrar disposada a no ser la cap de llista de la coalició preelectoral: “apostar per una llista unitària vol dir renunciar a moltes coses: a algunes parts del programa, a la composició de les llistes i potser jo no soc la cap de llista”. En la seva opinió, “en moments excepcionals cal solucions excepcionals”, atès que “els partits polítics no podem decebre una societat civil que ens està demanant unitat”. L’alcaldessa Neus Lloveras va ferli costat: “a Vilanova volem liderar aquesta iniciativa des del món municipal de treballar per llistes conjuntes municipals” i “treballar en clau de país, deixant de banda personalismes”. Lloveras no es va estar de mostrar la “profunda decepció” que li estan causant “tots els partits sobiranistes” al Parlament.

ERC, CUP i Som VNG se’n desmarquen

Com dèiem, la proposta va caure ràpidament en sac foradat. Fonts d’ERC van assegurar de seguida que no participarien en un projecte d’aquestes característiques. “Per nosaltres la prioritat és Vilanova, la República i la justícia social. Quan ha calgut ja hem demostrat que sabem anar junts, a nivell nacional i local. Ara apostem per la unitat d’acció amb llistes separades per arribar a més gent i tenir més representants independentistes als consistoris de tot el país”.

La CUP va dir que s’ho estudiaria.Amb tot, l’exregidor i exdiputat vilanoví ja fixava el punt de vistadel partit: “Sortir ara als mitjans amb la cançó de llista unitària perquè no els votaran ni els seus és poc intel·ligent, molt fals, gens constructiu i no fa cap favor usar la República per interès propi. En fi, aviam què proposen, però el llistó és aquest”.

Finalment, el regidor de Som VNG Enver Aznar considera que la proposta pretén fer “xantatge a les forces que han de construir una alternativa a les seves polítiques”. Ho qualifica, doncs, com una “maniobra convergent per tapar la seva nefasta gestió dels darrers set anys”. El lema de Som VNG és “Qui vol canvi no pot aliar-se amb qui ha enfonsat la ciutat”.

FER UN COMENTARI