El president de la Diputació de Barcelona i alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha exposat avui en roda de premsa el balanç de les actuacions que la Diputació ha dut a terme al Penedès i el Garraf durant els darrers mandats.

Cal destacar que el suport econòmic de l’ens al territori ha augmentat fins el 62% a l’Alt Penedès i el 40% al Garraf aquesta última dècada; convertint-se, així, en la inversió més important de la història que ha fet mai la Diputació a una regió.

Connexió des de la base

Per Castells i per als presidents dels Consells Comarcals del Garraf i l’Alt Penedès, Glòria García i Xavier Lluch, la clau en les relacions entre el territori i la Diputació és que aquesta “treballa des de la base, centrant-se en les necessitats pròpies de cada municipi a través dels interessos dels Ajuntaments”. Així, la Diputació ha destinat més de 38,34 milions d’euros a l’Alt Penedès i més de 25,3 milions d’euros al Garraf en el marc del Pla Xarxa de Governs Locals entre el 2015 i el 2018.

A l’Alt Penedès el Servei Local de Teleassistència arriba a 2.395 persones i la fibra òptica ja cobreix 20,9km de carretera, arribant a les llars de 7.794 habitants. Tots dos són projectes d’èxit on l’Ajuntament i la Diputació han treballat conjuntament.

A més, l’administració provincial també ha contribuït amb 1,27 milions a la millora d’elements patrimonials amb un total de 12 actuacions, i ha destinat recursos per a cofinançar el projecte Penedès 360º, les reformes del Vinseum i altres projectes del Fons Europeu.

Al Garraf, on la taxa d’atur és força elevada, la Diputació hi ha destinat 3,23 milions; i també ha ajudat a estendre la fibra òptica a més de 29.000 habitants. A més, el servei de teleassistència arriba a unes 2.544 persones i la institució ha destinat un milió d’euros a les llars d’infants municipals.

Castells assegura, però, que les inversions de la Diputació augmentaran encara més aquest 2019, responent a les necessitats de cada municipi.

FER UN COMENTARI